Gospodin Smithers napokon priznaje da je gay

Foto: Press

NAKON što je desetljećima čeznuo za svojim bogatim šefom gospodinom Burnsom, poslušni Waylon Smithers iz popularne animirane serije "Simpsoni" napokon će izaći iz ormara i svom šefu otkriti što stvarno osjeća.

Ovo veliko priznanje najavio je producent serije Al Jean.

"U Springfieldu svi znaju da je gay, ali očito je da Burns ne zna. S tim ćemo se pozabaviti u dvije epizode 27. sezone", rekao je Jean za TVLine i dodao: "Ove se godine zapravo dosta bavimo Smithersom. Dojadilo mu je što ga Burns ne poštuje i počinje razmišljati o drugim mogućnostima".

Iako bi se mnogima moglo učiniti da je ovo priznanje beznačajno, budući da se radi o animiranom liku, profesor Edward Schiappa s MIT-a, tvrdi da se radi o velikom izlasku iz ormara.

Njegova istraživanja pokazala su da gay likovi u televizijskim serijama smanjuju predrasude kod gledatelja: "Siguran sam da će ovo izazvati vatromet kod određenog dijela konzervativnih političara, ali možda me iznenade i odluče ne reagirati".

Inače, Springfield ima nekoliko gay likova, osim Smithersa tu su i zaposlenici čeličane Ajax koja se preko noći pretvara u gay klub, a tu je i Patricia "Patty" Bouvier, sestra Marge Simpson koja je 2005. priznala da je lezbijka što je izazvalo negativne reakcije konzervativnih udruga.

 

Pročitajte više