Hrvatski burger od dva kilograma: Ako ga pojedete u 30 minuta, ne morate platiti

Foto: Renato Plužarić

U JEDNOM pubu u Puli nudi se burger po cijeni od 260 kuna, ali ako ga uspijete pojesti u 30 minuta, dobit ćete ga potpuno besplatno. 

U ovaj burger idu uobičajeni sastojci: meso, sir, jaja, panceta, salata, ali ono što ga izdvaja iz ponude je njegova nevjerojatna veličina.

Težak je preko dva kilograma, širok 25 centimetara, a visok 13 centimetara. U njega ide čak kilogram junetine. Razgovarali smo sa chefom koji ga je osmislio, Renatom Plužarićem, kako bismo provjerili je li netko uspio u ovom izazovu.

"Dosad još nitko nije uspio. Jedan ga je čovjek pojeo gotovo cijelog u roku od 45 minuta pa smo ga počastili jer je bio najbliže cilju", kaže Renato. 

Otkrio nam je da je došao na ideju za ovakav burger razmišljajući što bi mogli uvrstiti u ponudu da je malo drugačije od postojećeg. 

"Htio sam ponuditi nešto što nema u Puli i okolici pa sam došao na ideju o velikom burgeru. Imamo taj izazov da ga onaj tko ga može pojesti u pola sata dobije besplatno, ali zapravo je namijenjen za ekipu od više ljudi", ispričao je on za Index i dodao da za one kojima je ovo previše, imaju i burgere redovne veličine. 

Dodao je da je ovaj burger nastao od prirodnih sastojaka, bez aditiva. 

"Sve što je unutra radimo sami, peciva, pljeskavicu, umake. Pljeskavica se sastoji od kilograma čistog junećeg mesa", istaknuo je Renato. 

Pročitajte više