HTZ: Euforični kandidati žiriju ljubili čak i noge, Tony poželio usvojiti Daniela Dizdara da ga zabavlja

U PRVOJ live emisiji HTZ-a ispali su Valentina Trstenjak, Ana Mandura, Milijana Mijatović, Frane Brajković i Katarina Đuderija. Publika je svojim glasovima odlučila da dalje idu: Mark Marku, Goran Kos, Marcela Oroši, Ines Huskić, Kristian Marolt, Taher Sanuri i Romana Pavliša. Žiri je također imao pravo odabrati tri svoja favorita koji će proći dalje. Ivana je odabrala Ivana Delića koji joj je u znak zahvalnosti čak pokušao poljubiti noge pod stolom, Fox je odabrao Maju Bajamić, a Tonyjev favorit je Daniel Dizdar.

15-ero kandidata stalo je na pozornicu i pokazalo se u najboljem svjetlu pred strogim žirijem, koji čine Tony Cetinski, Ivana Mišerić i Goran Lisica Fox. Odmah na početku svi su kandidati otpjevali pjesmu Katy Perry "Firework", no očito ih je svladala trema jer se nisu baš pokazali.

"Nije ti lako"

Prva je na pozornicu stala Ana Mandura i predstavila se pjesmom Agnes Carlsson "Release Me". Ana nije pokazala mnogo od svog pjevačkog umijeća večeras, jer je očito imala tremu, ali žiri je bio blag prema njoj. "Nije ti lako, ovo je prvi takav nastup. Tek se pri kraju pjesme osjetilo da je trema pod kontrolom", primijetio je Tony. Ivan Delić otpjevao je "Use Somebody" grupe Kings of Leon. "Na dobrom si putu da natjeraš ljude da padnu u nesvijest", rekla mu je Ivana, a ni Tony nije štedio komplimente: "Opušteno kao nitko nikada tijekom svih sezona do sada. Što će tek biti do kraja"?

Valentina Trstenjak izvela je Rihanninu "Only Girl". "Dok pjevaš na engleskom, ja ti vjerujem svaku riječ. Jako si sugestivna", rekao joj je zadovoljni Tony. Nakon Valentine, na pozornicu je stao Frane Brajković koji je svojom izvedbom pjesme "Prayin'" repera Plana B, oduševio žiri koji mu je rekao da se vidi zrelost u njegovom nastupu. "Legao si nam", primijetila je Ivana. Maja Bajamić predstavila se pjesmom Alicije Keys i Jay Z-ja "Empire State of Mind". Tony joj je rekao da je pokazala najzreliji glas večeras.

"Za mene si najkompletnija od svih do sada"

Šaljivdžija Daniel Dizdar izveo je u svom stilu pjesmu "Forget You" (ili u originalu "Fuck You") Cee Lo Greena. "Ovo je bilo zabavno do bola, ali nisi neki pjevač", rekla mu je Ivana, no Tony se nije složio: "Ovu pjesmu ne može nitko otpjevati bolje od tebe i originala. Ti si meni tip kojeg bih pitao jel te mogu posvojiti da me zabavljaš cijeli dan". Nakon njega zapjevala je lijepa Ines Huskić koju su još na audiciji nazvali "hrvatska Jennifer Lopez". Otpjevala je pjesmu Jessie J  "Do It Like A Dude". "Imaš gard i bezobrazluk, za mene si najkompletnija od svih do sada", komentirao je Tony izvedbu nekadašnje Indexove hostese.

Taher Sanuri predstavio se pjesmom "Whataya Want from Me" Adama Lamberta. "Vidi se da imaš u nogama više godina, nastupa. U tvojem nastupu se vidi kakva je bila godina, vrijeme, presude generalima, sve! Životna perspektiva se osjeća", primijetio je Fox. Živahna Romana Pavliša dočarala je izgledom i nastupom Lady Gagu izvevši "Born This Way", ali nije zadovoljila kriterije žirija. "Možeš ti i bolje", rekla joj je Ivana. Nakon vrckave Romane, na pozornicu je došao mirni Mark Marku i izveo emotivnu "Grenade" Brune Marsa. Ivana je primijetila da se malo "borio s gudačima", ali kaže da je toliko dobar da bi super zvučao i da otpjeva neki reklamni spot. 

"Imaš ti i drugih aduta osim dobrog glasa, dobre i zdrave sjekutiće"

"Milijana Mijatović izvela je pjesmu Pretty Reckless "Make Me Wanna Die". Žiri je bio zadovoljniji njenim izgledom, nego pjevanjem posebno Ivana: "Izgledala si toliko prokleto dobro, da te nisam baš slušala najbolje". Nakon nje je Kristian Marolt kojeg svi uspoređuju s Justinom Bieberom, izveo Usherovu pjesmu "DJ Got Us Falling In Love Again" i oduševio žiri. "Imaš 16 godina, a glas kao da ti je 36", komentirala je Ivana njegov nastup, a Fox mu je rekao da će "rasturiti do kraja". Katarina Đuderija predstavila se pjesmom "Well, Well, Well" pjevačice Duffy. Ivana joj je rekla da nevjerojatno seksi izgleda, a ni Fox nije bio ravnodušan na njene "atribute": "Imaš ti i drugih aduta osim dobrog glasa, dobre i zdrave sjekutiće".

Goran Kos je otpjevao "You Found me" grupe The Fray. Žiri je ostao bez riječi: "Želim ti da više nikad ne moraš svirati na cesti, osim ako to ne bude radi gušta", rekao mu je Tony. Posljednja kandidatkinja večeras, Marcela Oroši otpjevala je "Monday Morning" Melanie Fione, no žiri nije bio impresioniran. "Zašto se nisi izborila za neku rock pjesmu? Mogla si zablistati s nečim drugim", komentirala je Ivana. Kandidati su na kraju zajednički, po prvi put, izveli himnu ovogodišnjeg HTZ-a "Danas je dan" i zvučali mnogo skladnije nego na početku emisije.

Pročitajte više