Iznenada preminuo frontmen finskog metal benda Children of Bodom

Foto: Facebook

PREMINUO je Alexi Laiho, frontmen finskog metal benda Children of Bodom i supergrupe Bodom After Midnight, potvrdila je njegova izdavačka kuća. Imao je 41 godinu.

"Teška srca i s velikom tugom moramo objaviti da je Alexi Laiho preminuo", priopćila je izdavačka kuća Napalm Records u ime supergrupe Bodom After Midnight. "Apsolutno smo shrvani i slomljeni zbog iznenadnog gubitka našeg dragog prijatelja i člana benda", dodaje se u izjavi koju su potpisali kolege iz benda Daniel, Mitja i Waltteri.

U priopćenju na službenoj Facebook stranici glazbenika navodi se da je preminuo u svom domu u Helsinkiju prošli tjedan te dodaje kako je patio od dugogodišnjih zdravstvenih problema.

Laiho je bio gitarist i vokalist metal benda Children of Bodom, nastalog 1993. godine pod imenom IneartheD. Posljednji put bend je svirao 2019.

Bend je prodao više od 250.000 ploča u svojoj rodnoj Finskoj, a Laiha su čitatelji časopisa Guitar World proglasili najboljim metal gitaristom. 

Laiho je primio i brojne druge međunarodne nagrade i priznanja.

Kasnije je oformio superbend Bodom After Midnight. Grupa je snimila tri pjesme i glazbeni video koji će biti objavljen posthumno, stoji u izjavi na njegovoj službenoj Facebook stranici.

"Alexi je bio najljubazniji i najveličanstveniji suprug i otac", rekla je njegova supruga Kelli Wright-Laiho u izjavi. "Naša su srca vječno slomljena."

Pročitajte više