Janne Wodward u filmu sa suprugom Pulom Nwmanom

PRVI put nakon 10 godina na filmu, Oskarovka Joanne Woodward trebala bi glumiti uz supruga Paula Newmana u HBO-jevoj adaptaciji bestselera "Empire Falls".

Priča daje komični pogled na život radničke klase u istočno-američkom gradiću s propadajućom industrijom, a prati Milesa Robya, poštenjaka u 40-im godinama koji punih 20 godina vodi najpoznatiji restoran u gradu, Empire Grill, piše "Hollywood Reporter".

Joanne Woodward će igrati Francine Whiting, vlasnicu Empire Grilla i udovicu koja kontrolira i manipulira gotovo svime u zamrlom gradiću. Newman, koji će biti i izvršni producent, glumit će Robyjevog "niš koristi" oca. Roman je za film adaptirao sam autor, Richard Russo, a režirat će ga Fred Schepisi.

Posljednji filmski nastup Woodward bio je 1994. na televizijskom filmu kanala CBS "Breathing Lessons", kojim je osvojila Zlatni globus i nominaciju za nagradu Emmy. Woodward je dobila Oscara za ulogu u filmu iz 1957., "Tri Evina lica", a s Newmanom je nastupila u više od tucet filmova. Posljednji zajednički nastup imali su 1990. u filmu "Mr. and Mrs. Bridge", nakon kojeg je Woodward nominirana za Oscara i Zlatni globus. Newman je prošle godine nastupio u predstavi "Our Town" u kazalištu Westport Country Playhouse u američkoj državi Conneticut, gdje je Woodward umjetnička direktorica.



Pročitajte više