Jeste li prepoznali Filipa iz sinoćnjeg The Voicea? Već ste ga vidjeli negdje

Foto: Dario Njavro

AKO STE sinoć gledali The Voice, onda vam je jedno lice sigurno bilo već odnekud poznato. Natjecatelj Filip Rudan koji je oduševio Ivana Dečaka, Vannu i Massima već se hrvatskoj publici predstavio kroz natjecanje u Supertalentu prošle godine, ali i u RTL-ovim Zvijezdama 2017. godine.

"Filipe, ja sam toliko čekala taj tvoj nastup, ja sam tvoj fan već sada iako ti još nemaš svoju pjesmu. Ovo je ispalo fantastično. Ti si toliko nenormalno sladak, talentiran, taj tvoj šarm. Nevjerojatno, ti si nova hrvatska zvijezda", nahvalila ga je Maja Šuput nakon izvedbe pjesme Perfect Eda Sheerana u Supertalentu, a s njom se složila i Martina.

"Ti imaš baš sve, ti već jesi zvijezda. Osjećaj za glazbu je tvoj najveći supertalent", rekla mu je, prema mnogima, najstroža članica žirija.

Filip je tad ukrao simpatije i brojnih Hrvatica, a natjecanje u showu je na kraju završio kao sedmi.

Filip je oduševio i dvije godine prije Supertalenta nastupom u Zvijezdama gdje je nastupao pred žirijem u kojem su sjedili Tony Cetinski, Maja Bajamić, Massimo, Mirela Priselac Remi te Goran Lisica Fox. I ne samo da je uspio izboriti prolaz dalje nego je završio u finalu gdje se borio protiv Bernarde Bobovečki, Jessice Atlić McColgan i Sare Andrić.

Filip se u Zvijezdama profilirao kao romantik koji je redovito izvodio ljubavne pjesme, a najviše je upamćen njegov nastup u polufinalnoj emisiji kad je izveo pjesmu All Of Me Johna Legenda te pustio suzu na pozornici.

"Spreman sam odreći se svoje karijere, samo da tebi pomognem. Barem malo, u bilo čemu, da ti bude ljepše što si sve prošao s nama", rekao mu je tad Cetinski.

U finalu je izveo Ostala si uvijek ista Miše Kovača, no pobjedu je tad odnijela Jessica Atlić McColgan oko čije su se pobjede kasnije lomila koplja.

Filip danas ima 20 godina, studira i pleše hip-hop.

Uoči nastupa u The Voiceu izjavio je da se u budućnosti vidi na Eurosongu i da se nada da će mu se okrenuti barem jedan mentor. U emisiji je izveo Someone You Loved Lewisa Capaldija. Udarcem nogom u crvenu gljivu prvi je svoj stolac okrenuo Ivan, a potom i Vanna. U posljednjoj sekundi okrenuo se i Massimo, što se Ivanu nije osobito svidjelo.

"Ja sam tu jedino žensko i već sam se javila nekim muškim kandidatima i većina me odbila. Malo mi je ispod časti žicati te da uđeš u moj tim, ali ovo govorim možda zadnji put u showu, ali izaberi mene", kazala mu je Vanna. "Bio si sjajan, najbolji danas", rekao je Ivan navodeći da je Filipova izvedba bila čarobna. "Aljoša i Tonka iz mojega tima će te obožavati i već danas će ti početi pisati novi album, dođi u moj tim, trebamo te", nagovarao ga je Ivan.

I Massimo je kazao da je Filip bio odličan, no da mu se čini da će Filip sigurno birati između Vanne i Ivana. Gobac je za sebe rekao da je crna ovca u familiji jer se nije okrenuo, ali da bi volio vidjeti kako će ga Ivan moliti da uđe u njegov tim. Ivan je i teatralnim izlaskom iz stolca i naklonom molio Filipa da uđe u njegov tim, no Filip se odlučio za Vannu na nagovor svoje pratnje.

Ivan je zaključio da nije fer da obitelj nagovara natjecatelje. "Da se ovo nije dogodilo, ovo bi bilo moje najveće poniženje", uz smijeh je dodala Vanna koja Filipovim ulaskom u timu ima još samo jedno slobodno mjesto.  

Pročitajte više