Jučer u Dubrovniku abudabijski šeik, Schumacher i španjolske princeze

DUBROVNIK koji s pravom nosi naziv "biser Jadrana" tijekom jučerašnjeg je dana ugostio brojne svjetske face. Tako su se među onima koji su tijekom jučerašnjeg dana uživali u njegovim ljepotama našli i članovi abudabijske i španjolske kraljevske obitelji te najuspješniji vozač Formule 1, Michael Schumacher.

Španjolske princeze Elena i Cristina, kćeri španjolskog kralja Juana Carlosa I., u Dubrovnik su stigle u društvu svojih supruga. U razgledavanju povijesne jezgre Dubrovnika pridružila im se i dubrovačka počasna španjolska konzulica prof. Ivana Burđelez.

Dubrovnik im je bio posljednja postaja na završetku njihova jednotjednog godišnjeg odmora na Jadranu. Na kraju su princeze ručale u poznatom dubrovačkom restoranu Nautika, a potom se redovitom zrakoplovnom linijom Dubrovnik - Rim - Barcelona zaputile kući.

Ispred Dubrovnika i jahta šeika Al-Nahayana

Jučer navečer je ispred dubrovačke luke pristala 58 metara duga jahta "Moonlight", koja se nalazi u vlasništvu kraljevske obitelji Al-Nahayan koja više od dva i pol stoljeća vlada Abu Dabijem. Njome je u Dubrovnik doputovao sin šeika Kalife bin Zayeda Al-Nahayana, predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik bin Sultan Al-Nahayan.

Abu Dabi je najbogatiji od sedam emirata u UAE, a na Forbesovoj listi se šeik Kalifa bin Zayed nalazi na samom vrhu popisa najbogatijih ljudi na svijetu. Obitelj Al-Nahayan poznata je i po tome što je Dubai pretvorila u najpoznatiji turističko-trgovački centar Bliskog Istoka.

Michael Schumacher sletio u Dubrovnik

Jučer je u Dubrovnik stigao i Michael Schumacher. Nakon slijetanja u dubrovačku Zračnu luku, on je iz dubrovačke luke jahtom otplovio prema otocima.

Dubrovnik i inače često okuplja brojne svjetske zvijezde i bogataše. Tako su do sada grad Svetog Vlahe posjetili i ruski milijarder Roman Abramovič (prvo u društvu sada bivše supruge Irine, a ove godine u društvu nove djevojke, 24-godišnje manekenke Darije Žukove), kapetan engleske nogometne reprezentacije John Terry, glumac Tom Cruise, poznati američki filmski i kazališni glumac i redatelj John Malkovich, redatelj Stephen Spielberg, glumački par Michael Douglas i Catherine Zeta Jones, američka glumica i televizijska voditeljica Tara Reid i drugi.

I.M.
Foto: HR Foto / AFP

Pročitajte više