Kad selfie pođe po krivu: 10 uznemirujućih priča s tragičnim završetkom

Foto: Instagram

POKEMANIJA možda je trenutno najveći svjetski trend, no "selfiemanija" kuglu zemaljsku drži već neko vrijeme. Za atraktivne slike koje će podijeliti na društvenim mrežama, mnogi su spremni napraviti korak previše.

Nakon pada kanadskog turista nedavno su na Plitvicama obiljno razmišljali o zabrani japanki, a da to nije nimalo bizarno, dokazuju primjeri gdje ljubitelji selfijea nisu bile jednake sreće poput Kanađanina da prežive kobni pad.

Samo prošle godine više ljudi umrlo je slikajući selfieje nego od napada morskih pasa, a lista takvih smrti sve je veća. Evo nekih primjera.

Dva ruska vojnika pozirala su s ručnom bombom...

Neočekivana detonacija raznijela im je lica, a preživio je mobitel koji je ispričao njihovu bizarnu priču. Općenito, broj smrti povezanih sa selfiejima u Rusiji je postao toliko zabrinjavajuće visok da je Vlada pokrenula sigurnosnu kampanju pozivajući ljude na oprez prilikom okidanja popularnih HRT-ovih "sebića."

 

Pogodila ga munja

Prije točno godinu dana jednog je engleskog izletnika u velški Nacionalni park Brecon Beacons pogodila munja. Fatalna munja za koju se sumnja da je pogodila metalni produžetak štapa za selfieje mladića je na mjestu spržila. Unatoč brzoj reakciji spasilačke službe, nije mu bilo spasa.

Smrtonosni morž

Kineski biznismen u zoološkom vrtu u pokrajini Liaoing pokušao je uslikati selfie s tonu i pol teškim moržem. Navodno, dotični biznismen bio je veliki fan baš tog morža čije je slike već prije slao obitelji i prijateljima uz natpise "tako velik, tako jak." No, posljednji selfie koji je pokušao uslikati, završio je kobno. Ženka morža uhvatila ga je s leđa i odvukla u vodu. Zbog njegove gluposti, utopljen je i čuvar zoološkog vrta koji je za ženku morža brinuo odmalena, a koji je želio pomoći. Ženka morža navodno se htjela samo igrati i "grliti" ih.

Smrtonosni valovi

Chezka Agaz, 17-godišnja studentica s Filipina pozirala je s društvom ispred poznatih vjetrenjača na plaži Bangui Bay. Slavili su rođendan i tijekom okidanja fotografije, uhvatila ih je izuzetno jaka morska struja. U valu koji ih je pomeo ozlijeđeno ih je nekoliko, no samo se ona utopila.

Ultimativni selfie pošao po krivu 

Rumunjska tinejdžerica i velika ljubiteljica "samoslikanja" Anna Ursu, planirala je na Facebooku objaviti ultimativni selfie. Popela se na vlak, pripremila kameru i nogom slučajno zatvorila strujni krug. Umjesto da opali selfie, 18-godišnjakinja se zapalila, a 27 tisuća volti spržilo joj je gotovo čitavo tijelo od čega je i preminula.

Dalje od bikova

Kad je prije dvije godine Španjolac David Gonzales tijekom godišnje trke s bikovima pokušao uhvatiti selfie ispred dva bika pred sudarom, treći bik na njega je naletio straga i rogovima mu probušio vrat. Tradicionalni događaj je odmah prekinut, a Gonzales je bio 16. osoba koju su ubili bikovi, no zasigurno prva, ali nažalost ne i posljednja, zbog selfieja.

Poziranje s pištoljem

Tinejdžer u Indiji slučajno se upucao u glavu kad je pozirao s očevim pištoljem. Petnaestogodišnji Ramandeep Singh umjesto kamere pritisnuo je okidač na pištolju. Nakon što je 2015. Indija bila rekorder u smrtima povezanima se selfiejima, tamošnji ministar Narendra Modi proglasio je to nacionalnim problemom.

Selfieji u letu - jako glupo

Pilot u Coloradu pokušao je još prije dvije godine nabaciti selfie u letu, no izgubio je kontrolu i uletio u polje žita gdje je usmrtio i nedužnog ratara. Nakon incidenta u avionu je otkrivena GoPro kamera koja je otkrila još snimaka njegovog nesmotrenog ponašanja.

Krivi korak kod Taj Mahala

Čovjek bi pomislio da zbog selfieja umiru samo mlađi. No, u suprotno nas je još prošle godine uvjerio 66-godišnji japanski turist koji se, pokušavajući opaliti selfie ispred Taj Mahala, srozao niz stepenice i u bolnici, nakon teških ozljeda glave, umro.

Slučajni let s litice

Dvoje male djece prije dvije godine svjedočilo je gluposti svojih roditelja koji su se u portugalskom Cabo de Rocu na litici popeli iza zaštitne mreže ne bi li uslikali savršeni selfie. Korak unatrag za bolji selfie bio je koban i par se strovalio u Atlantski ocean. Traumatizirana djeca, nakon užasavajuće scene, proslijeđena su poljskoj diplomaciji u Portugalu...

 

 

 

Pročitajte više