Keira Knightley i Leo DiCaprio u travnju iduće godine u Hrvatskoj?

PROSLAVLJENA britanska glumica Keira Knightley bi s američkim kolegom Leonardom DiCapriom u travnju iduće godine trebala posjetiti Hrvatsku, gdje će snimati dio scena svog novog filma "The Beautiful and the Damned" u sklopu kojeg će utjeloviti likove pisca F. Scotta Fitzgeralda i njegove supruge Zelde, dok će se film snimati pod redateljskom palicom iskusnog Nicka Cassavetesa. Scott i Zelda Fitzgerald su ikone jazz doba, a neveliko su poznati po ludom partijanju uslijed kojeg su nerijetko svoje goste častili striptizom.

Radnja filma odvija se dvadesetih godina prošloga stoljeća kada je ovaj par bio poznat kao "holivudski zlatni par", baš kao što su to danas, primjerice, Angelina Jolie i Brad Pitt. Scott i Zelda imali su strastvenu vezu, a oboje su napisali knjige o vremenu koje su proveli zajedno. Zeldi je, nažalost, u 30. godini života dijagnosticirana shizofrenija, a preminula je 1948. godine kada je u bolnici u kojoj je boravila izbio požar. Pregovori s Keirom bi uskoro trebali biti završeni, a mlada bi glumica trebala utjeloviti Zeldin lik. Uz Keiru trebao bi se pojaviti Leonardo DiCaprio, pa ne sumnjamo da će ovaj film obilovati ljubavnim scenama ovih ljepotana. Keira Knightley, čini se, osuđena je na uloge u kojima tumači povijesne likove i zbog kojih još nošenje korzeta i baroknih haljina ne gine. Za potrebe prošlog filma, Keira je svaki dan trošila dva sata dnevno kako bi obukla kostim.

"Svaki put kad bih ga oblačila morali su me zašiti u njega, a kada bih ga skidala pažljivo su se uklanjali ti končići kojima su me zašili. Tako se to radilo u prijašnjim vremenima, i iako to sve možda izgleda prekrasno i glamurozno, ući u taj kostim nije nimalo lak posao. Sve je bilo toliko usko da sam jedno vrijeme stalno ispuštala vjetrove, a odjeća, perike i šeširi bili su toliko teški da mi je bilo bolno stajati. Jednom sam morala nositi periku višu od pola metra koja mi je glavu pritiskala u vrat. Mjeseci takvog snimanja na meni su ostavili traga pa sada moram ići na masaže i kod kiropraktičara da poprave štetu načinjenu mojoj kralješnici", požalila se Keira.

Z.K.
Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte više