Klub Tvornica osniva stranku protiv kiča i pseudofolka

ZAGREBAČKI Klub Tvornica pozvao je danas na upisivanje u glazbenu stranku "Novi val", u čijem je programu istaknuta borba protiv "kiča, neukusa i pseudofolka koji je preplavio zagrebačke klubove, kafiće i dvorane".

Reagirajući u današnjem priopćenju na "najezdu pseudofolka i kiča u zagrebačke klubove" kao i na "ignoriranje službene kulturne politike na takva događanja", Klub Tvornica na Badnjak 24. prosinca od 22 sata organizira neobičan doček Božića. Tu će se večer posjetitelji moći upisati u jednu glazbenu stranku "u Hrvata" koja će se nazvati "Novi val" te na istoj upisnici glasovati za četiri predložena predsjednika stranke, priopćeno je iz Tvornice.

Glazbu za Badnju večer biraju MC Piko and MC Leiner, legende "Novog vala" koji su ujedno i predsjednički kandidati. Džoni Štulić, treći predsjednički kandidat, već je duže vrijeme na službenom putu, dok će se četvrti kandidat Jura Stublić također pridružiti akciji na Badnjak.

Rezultate predsjedničkih izbora moći će se pogledati u ponedjeljak 27. prosinca na www. tvornica-kulture.hr, dok se prvi službeni Sabor stranke "Novi val" predviđa krajem siječnja 2005.

Pročitajte više