Koliko je lako doći do plaćenog seksa u Zagrebu? Pola sata seks masaže za 400 kuna

Foto: 123rf

OGLASI za escort i masaže u oglasnicima često su samo paravan za prostituciju, što se pokazalo i točno nakon samo par poziva telefonom.

Radnice koje se javljaju na  telefonske pozive u "salonu za masažu" sasvim su jasno rekle kako  "nezaboravna" masaža uključuje "ručni završetak". Tako u jednom salonu na Kvatriću u Zagrebu možete dobiti uslugu koja uključuje seks masažu, oralno, dominaciju, pa i sam seks - i to po cijeni od 400 kuna za pola sata, te 600 kuna za sat vremena, piše N1.

Potražnja očito postoji, no važno je i regulirati zakone koji su zaštitili sve one žene koje su prisiljene raditi kao seksualne radnice. Kaznu obično dobiva žena koja uslugu i pruža - ne onaj koji i plaća. Mnoge su žene primorane prodavati svoje usluge na ulici, a ako se ne vrate s novcem, od svodnika dobiju batine. Inače, policijska racija kreće oko 23h kada se privode djevojke na Prekšajni sud, no one već oko jedan sat u noći se vraćaju na Svačićev trg i nastavljaju dalje s poslom jer moraju.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad seksualnim radnicama potaknuo je mnoga pitanja. I dok se jedni zgražavaju, drugi se slažu - potrebni su nam zakoni koji će te žene zaštititi

Ako još niste, svakako pogledajte dokumentarac "Sex for Sale" koji pokazuje drugu stranu prostitucije. U svijetu je taj biznis još rašireniji, pravila nisu jasno određena, a laka zarada samo je mamac i paravan koji se često pretvori u traumatična iskustva.

Pročitajte više