Komedija o NASCAR vozačima najgledaniji film u Sjevernoj Americi

"TALLADEGA NIGHTS: The Ballad of Rocky Bob First", komedija Adama McKaya posvećena vozačima NASCAR-a, je ovog vikenda bila najgledaniji film u sjevernoameričkim kinima.

To što se film našao na prvom mjestu i nije bilo neko iznenađenje, s obzirom da je u glavnoj ulozi popularni komičar Will Ferrell. Međutim, 47 milijuna dolara preko vikenda je daleko bolji rezultat od najoptimističnijih prognoza većine holivudskih analitičara i skroz atipičan za ovo doba godine.

Izvrstan rezultat filma se tumači iznenađujuće velikom gledanošću u južnim, ruralnim i konzervativnim dijelovima SAD, gdje se NASCAR smatra načinom života. Tome je doprinijela činjenica da su NASCAR-ovi vozači aktivno promovirali film.

Na drugom mjestu gledanosti se našao animirani crtić "Barnyard" s oko 15 milijuna dolara. Na trećem mjestu su "Pirati s Kariba 2", koji su dobili 11 milijuna dolara te se gotovo neumitno približavaju ukupnoj zaradi od 400 milijuna dolara.

Peto mjesto je, s 8,5 milijuna dolara pripalo horor-filmu "The Descent", kojeg je tvrtka "Lionsgate" reklamirala kao "krvaviji od Slagalice strave i Hostela zajedno".

Najveći gubitnik je "Miami Vice" Michaela Manna, filmski remake istoimene kultne TV-serije, koji se tjedan dana nakon detroniziranja neprikosnovenih "Pirata s Kariba 2" strmoglavio na 4. mjesto s 9,7 milijuna dolara.

D.A.

Pročitajte više