Konačno promjene u Zabavnom programu HTV-a

NAKON što je Zabavni program HTV-a dotaknuo dno dna, novi direktor Domagoj Burić odlučio je za urednika postaviti Mirka Fodora, kojeg su gledatelji prošlog tjedna izbacili iz "Plesa sa zvijezdama". Osim toga, katastrofalna gledanost, ali i kvaliteta "Shpittze" rezultirat će ukidanjem nekad popularne showbiz emisije, a Nikolina Pišek odsad će se baviti emisijom za mlade.

Jedina redakcija na HRT-u koja se, dolaskom novog vodstva, nije značajno mijenjala je Zabavni program, no ovih je dana i on došao na red pa će dobiti novog urednika, ali i nove emisije. Dosadašnji urednik, Aleksandra Kostadinov, ponudio je Domagoju Buriću svoj mandat na raspolaganje, a na toj bi ga funkciji trebao zamijeniti Mirko Fodor, naravno, ukoliko se s tim složi direktor HRT-a Vanja Sutlić.

Ipak, Kostadinov će se i sljedeće godine baviti hrvatskim izborom za Pjesmu Eurovizije, manifestacijom koju je prema mnogima pretvorio u vlastiti festival i srozao je na najniže moguće grane. Vijest da više neće biti urednik, doznajemo, primio je mirno i bez sukoba, a njegova smjena već je dva mjeseca jedna od top tema po hodnicima na Prisavlju.

Špiceri priznali poraz

Nekad iznimno gledana emisija "Shpittza" uskoro odlazi s malih ekrana - već duže vrijeme bilježi pad gledanosti, a Luka Bulić u emisiju se, najblaže rečeno, nije uklopio. Zvijezda emisije, Nikolina Pišek, uskoro će, doznajemo, početi s vođenjem novog projekta, "Magazina za mlade", koji će u poslijepodnevnom terminu donositi vijesti iz svijeta glazbe, filma i mode.

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više