Kraljevska sačekuša: Evo što Harryja danas čeka na hitnom sastanku s kraljicom

Foto: EPA

DANAS se na kraljevskom imanju u Sandringhamu održava hitni sastanak kraljice Elizabete s princem Harryjem i Meghan Markle koja će se u Sandringham javiti videovezom iz Kanade.

Britanski tabloidi raspisali su se o tome što će se događati unutar zidova imanja. Sastanak bi trebao početi u dva popodne, a održat će se u prostoriji koja se zove Long Library. Na sastanku će Kraljica navodno upozoriti Harryja na posljedice njegove odluke. Daily Mail piše da Kraljica želi da se čitav slučaj riješi u roku nekoliko dana kako bi ne bi nanio veću štetu monarhiji.

Ipak, Harry će na sastanku navodno biti upozoren i na to da će trebati mjeseci da se sve povezano s njihovom odlukom privede kraju.

Izvori bliski palači kažu da je kraljica Elizabeta "duboko povrijeđena unukovom odlukom", dok drugi kažu da je odluka teško pala i samom princu koji je veoma vezan za svoju obitelj, ali i domovinu. "Mislim da će mu odlazak slomiti srce i mislim da to nije nešto što on zaista želi", rekao je izvor za Daily Mail.

Kraljica će od para navodno tražiti i garanciju da njihovi poslovi neće direktno utjecati na monarhiju, dok javnost od princa Charlesa i Williama očekuje da će odbiti zahtjev para da im država plaća osiguranje dok su u Velikoj Britaniji.

Na sastanku će biti najbliži kraljičini suradnici, kao i osobna tajnica Meghan i Harryja. Princ Phillip neće se pojaviti na sastanku, piše Daily Mail.

Richard Kay za Daily Mail piše da nije slučajno ni to što je za lokaciju sastanka odabrala Sandringham. "Ona tamo provodi siječanj svake godine, tako da svi moraju doći k njoj. Također, to je privatna lokacija, ne poslovna, a Kraljica se nada da će Harry shvatiti što mu je time željela poručiti", piše Kay.

Na sastanku će posebno biti zanimljiv odnos Williama prema mlađem bratu. Naime, prijatelji princa Williama tvrde da je i on dignuo ruke od brata. Navodno im je rekao da je njihov bliski odnos nestao te da više "ne može zagrliti svog brata" nakon što su se posvađali prošle godine.

"Uvijek sam mogao zagrliti svog brata, ali više ne mogu. Mi smo dva odvojena svijeta", prepričali su prijatelji Williamove riječi za Sunday Times.

Namjera Meghan Markle i princa Harryja da napuste svoje položaje u kraljevskoj obitelji samo je produbila jaz između braće, a William je navodno bijesan zbog ponašanja svog brata. 

Harry i Meghan žele biti financijski neovisni i kane dio godine živjeti u Americi, vjerojatno Kanadi, a dio u Britaniji. Times smatra da postupak Harryja i Meghan "ima sva obilježja sebičnosti i naglosti po kojoj je Harry zloglasno poznat". Mediji iznad svega kao veliko licemjerje kritiziraju njihovu želju da budu financijski neovisni. Kraljevska apanaža, koje se žele odreći, samo je pet posto njihovih službenih troškova. Ostalo im plaća Harryjev otac, princ Charles, od prihoda sa svojih privatnih imanja. 

Pročitajte više