Let 3 s ogromnim kitama i dimom iz stražnjica zatvorili Močvaru

SVOJE zadnje sate Močvara je odbrojala uz ekstravagantni riječki bend Let 3, koji se doista potrudio da zatvaranje kultnog kluba protekne u pozitivnom tonu. Bend poznat po živopisnim i strastvenim nastupima do zadnjeg mjesta popunio je užarenu Močvaru, a mnogobrojne poklonike kultnog kluba i legendarnog benda već prvi taktovi hitova Letovaca bacili su u trans i prepoznatljivu alternativnu euforiju.

Letovci su se uhvatili posla i pred petstotinjak fanova odsvirali sve veće hitove nastale u proteklih dvadesetak godina, koliko su prisutni na hrvatskoj sceni, a cijeli cirkus kulminirao je ispuštanjem golubica mira iz dvometarskih falusa, te puštanjem dimne zavjese iz čepova zabijenih u stražnjice. Publika se kretala u jednom ritmu, i kao jedno tijelo, alkohol je tekao u potocima, a ni krvi ni znoja nije nedostajalo.

Spektakularni kao i svaki put, Letovci su odsvirali i kultnu stvar "Izgubljeni", čime je euforija, trans, pijanstvo i tuga zbog zatvaranja kluba doživjela svoj vrhunac. Močvara se s gradom Zagrebom posvađala kada je Povjerenstvo za kontrolu korištenja gradskih prostora upozorilo na nepoštivanje ugovora i nepravilnosti u radu kluba Močvara, a u sklopu rješavanja statusa gradskih prostora. Grad je izdao naredbu da Močvara mora van, skupa s još 28 ilegalnih korisnika gradskih prostora, a kamo će, nije poznato.

Tema Močvare nije zaobišla ni jučerašnju dodjelu najveće diskografske nagrade u Hrvata, Porin - Dunja Knebl, koja je Porina primila za najbolji album etno glazbe, a uručio joj ga je, vrlo prigodno, Milan Bandić, napomenula je kako u trenutcima dok ona prima nagradu Močvara odbrojava svoje zadnje minute, na što se gradonačelnik samo nasmiješio. Splitski hip-hoperi, TBF, koji svoje prijateljstvo s Močvarom njeguju dugo i javno u svojim zahvalama nisu rekli ništa, ali s obzirom na uzbuđenje oko osvojenih šest kipića, nije ni čudo da su zaboravili.

Vanda Voloder
Foto: Goran Perešin

Pročitajte više