Lexus LS 600h L: Najskuplji hibrid u SAD-u

LEXUS LS 600h, prva na svijetu limuzina visoke klase s hibridnim pogonom i pogonom na sve kotače na sjeverno-američko tržište stiže u lipnju, i to po cijeni nešto višoj od 100.000 USD.

Long izvedba prestižnog Lexusovog modela koji je prije nekoliko dana proglašen svjetskim automobilom godine, na tržištu SAD-a će se prodavati po cijeni od 104.750 USD, što je s obzirom na trenutnu cijenu najviša cijena ikad izvješena za jedan serijski automobil s hibridnim pogonom. Naravno, uz preduvjet da u obzir ne uzimamo dragulje nastale u vrlo cijenjenim manufakturama. To je već neka druga priča.

LS 600h je definitivno prvi automobil na svijetu koji nudi kraljevski luksuz, izuzetne performanse i pritom zadržava pristojnu razinu ekološke svijesti. Korištenjem principa s dokazanih SUV-ova iz RX serije s oznakom h u sufiksu Lexus je pretekao konkurenciju i ponudio rješenje za sve one ekološki svjesne kojima je Prius nedovoljno atraktivan, a terenski nastrojeni modeli nedovoljno uglađeni.

I za kraj ćemo ponoviti nekoliko detalja vezanih uz ponudu modela. Prije svega, pogonski sustav kombinira 5.0 V8 benzinski motor s elektromotorom napajanim iz baterija. Pogon je na sve kotače, a jedna od inovacija su prednja svjetla s LED tehnologijom osvjetljenja. 19 zvučnika s potpisom Marka Levinsona i masažne fotelje upotpunjuju dojam.

Pročitajte više