Mila Kunis i Ashton Kutcher ljeto provode u predivnom gradu na Dunavu

Foto: Instagram

JEDNU od glavnih uloga u komediji "The Spy Who Dumped Me" glumit će Mila Kunis, a kako će se scene iz filma snimati diljem Europe tako se i glumica preselila u Budimpeštu. S njom je i njena obitelj, suprug Ashton Kutcher, kći Wyatt i sin Dimitri.

Tamo bi trebali ostati do listopada, a u Budimpešti je za njih unajmljena predivna vila. Mađarski mediji pišu da se Ashtona navečer može vidjeti u restoranu Finomító Kantin te u šetnji ulicom Csaba.

Osim Mile, u filmu flume Gilliam Anderson, Justin Theroux, Kate McKinnon i San Hughan, a radnja filma prati dvije prijateljice koje upadnu u opasnost kad otkriju da je bivši dečko jedne od njih traženi špijun.

Slavne filmske zvijezde postalo je uobičajeno sresti u Budimpešti koja se nametnula kao Hollywood srednje Europe pomoću poreznih olakšica i uvođenja visoke tehnologije za međunarodna snimanja. U nemilosrdnoj konkurenciji europskih glavnih gradova koji žele privući redatelje, Mađarska je jedna od prvih zemalja nekadašnjeg komunističkog bloka koja je 2004. usvojila vrlo povoljan sustav poreznih poticaja i subvencija.

Danas se radi o jednom od najkompetitivnijih sustava na kontinentu koji nudi vraćanje 25 posto troškova koje su uložile strane produkcije.

Inozemne i mađarske produkcije donijele su zemlji 271 milijun eura 2016. godine, prema 105 milijuna 2011., kako pokazuju vladini podaci. 

Pročitajte više