Mille Miglia u znaku Alfe i Fiata

OVOGODIŠNJE izdanje Mille Miglia definitivno je u znaku Alfe i Fiata. Nekad legendarna utrka danas je prigodni događaj na kojem se okupljaju brojni obožavatelji talijanskih klasika.
 
Između 1928. i 1947. godine Alfa Romeo je osvajala utrku čak 11 puta. Dovoljno da se uspjesi ožive i jedan Alfin model dobije specijalnu ediciju. Upravo to se i desilo, Alfa Romeo predstavlja model Spider u Mille Miglia Special Edition koji će biti izrađen u svega 11 primjeraka.

Svaki od primjeraka distancirat će se identifikacijskom pločicom smještenom između sjedala. Također, unikatni interijer presvučen je kožom s crvenim šavovima, dok izvana automobil otkriva na boku odgovarajuće logotipe s dobro znanom Alfinom djetelinom. Izbor pogonskog stroja je logično pao na 3.2 V6 snažan 260 KS. Cijena je zasad nepoznata.

Jednako zanimljiv, ali i osjetno radikalniji je Fiat 500 u trkaćoj Abarth Asetto Corse izvedbi. Pokretan 1.4 motorom potpomognutim turbinom (Garrett GT 1446 ) trkaći "fićo" sa 200 KS i 300 Nm ispod lima ima dovoljno snage da skine skalp i, recimo to tako, duplo većima od sebe. Postavljen na 17-inčne magnezijske naplatke, napadni Fiat teži svega 930 kg. Kočnice potpisuje Brembo. Sprijeda su to perforirani diskovi promjera 305 mm koje grizu četiri-klipne čeljusti.

Osim primjerka izloženog na manifestaciji Fiat će u slobodnu prodaju pustiti još 49 primjeraka. I ovdje je cijena još uvijek nepoznata.

Pročitajte više