Ribar ispod kreveta čuvao 34 kilograma težak biser vrijedan 100 milijuna dolara

Foto: Facebook

NEPOZNATI ribar s filipinskog otoka Palawan je prije punih deset godina pronašao divovski biser koji je cijelo to vrijeme čuvao kao amajliju za sreću, a nije ni znao da se radi o dragom kamenu teškom 100 milijuna dolara.

Ove godine mu je požar zahvatio kuću pa se morao riješiti većine stvari, a biser je odlučio predati turističkom službeniku u Puerto Princesci koji je brzo shvatio o čemu se radi.

Biser ima 34 kilograma, a dugačak je oko 60 centimetara što ga svrstava pod najveći biser na svijetu. Dosad je tu titulu držao Alahov bisec težak "tek" 6.4 kilograma i vrijedan 35 milijuna dolara.

Iz turističke zajednice traže pomoć stručnjaka kako bi potvrdili autentičnost bisera i dobili certifikat da je to zaista najveći biser na svijetu.

"Ribar je bacio sidro koje je zapelo za 'kamen'. 'Kamen' je bio pričvršćen za ljusku pa je ribar skočio u more da izvuče sidro, a kada je vidio 'kamen' odlučio je ponijeti i njega. Nije znao koliko vrijedi pa ga je držao kući kao amajliju", ispričala je turistička djelatnica, piše Daily Mail.

Na otoku namjeravaju biser predstaviti kao turističku atrakciju.

Pročitajte više