"Neka Pink dođe u Hrvatsku, pa nećemo stavljati rogove na glavu"

FAHRETA JAHIĆ ŽIVOJINOVIĆ, odnosno Lepa Brena, nakon dugo vremena se upustila u veliki projekt - snimila je novi album koji, doduše, još uvijek nema ime. No, Brena planira album plasirati krajem lipnja nakon čega želi krenuti na turneju po bivšim republikama, piše Slobodna Dalmacija.

Brena se osvrnula i na nagađanja kako u Hrvatsku uskoro dolazi TV Pink Željka Mitrovića što stvara brojne kontroverze: "Stvar je vrlo jednostavna. Mi smo vezani za televiziju Pink i imamo fantastičnu suradnju već deset godina. TV Pink se gleda u cijelom svijetu. Što više reći oko toga osim da čekamo da se Pink umreži i u Hrvatskoj, a kad će to biti ovisi o Mitroviću. To je ono što znam. Vidjet ćemo kako će stvar krenuti. Željko je čovjek vizionar, mlad, obrazovan, pametan i vrijedan dečko".

Kako se u Hrvatskoj digla velika prašina oko dolaska turbo folka na velika vrata, Brena objašnjava kako je to oduvijek bila zanimljiva priča medijima te kako je hrvatska glazba i na TV Pinku oduvijek bila prisutna. "Što bismo trebali? Stavljati rogove na glavu? Neka dođe u Hrvatsku ono što se ljudima sviđa, razmjena kulture mora postojati. Pa što ako treba doći taj Pink u Hrvatsku?! Je li to smak svijeta?!", pitala se Brena koja smatra kako mnogi Hrvati zapravo žele da se TV Pink umreži na ovom području.

"Mogu ja zvati i Billa Gatesa da mi pomogne"

"Moram najprije vidjeti kakav će odjek imati nove pjesme. Mogu ja zvati Billa Gatesa da mi pomogne, ali ako one ne dođu do srca i duša ljudi, neće biti pomoći. Želim obići cijelu bivšu Jugoslaviju i s tim nemam nikakav problem", rekla je Lepa Brena koja se odlučila "ponovno posvetiti Breni" nakon što se godinama bavila odgojem djece i radom u vlastitoj tvrtki "Grand produkcija" u beogradskom naselju Bežanijska kosa, koji se nalazi u blizini doma gdje živi sa suprugom Bobom i sinovima Viktorom, Filipom i Stefanom.

"Svih ovih godina nisam imala vremena posvetiti se karijeri zbog djece i obitelji. Djeca su mi pobudila želju i dala motivaciju. Do sada sam se bavila 'Grand produkcijom' i 'Zvezdama Granda', a sada sama sebi želim biti na prvome mjestu. I teško mi je nakon toliko vremena, jer se borimo oko svakog teksta", napomenula je Brena kojoj tekstove piše Marina Tucaković, a njihova suradnja je započela prije 25 godina. Tad je nastala mega popularna pjesma "Sitnije, Cile, sitnije", koju je uglazbio i aranžirao Kornelije Bata Kovač, a Brena je već sa šesnaest godina počela pjevati na plesnjacima u malom kazalištu "Vasa Pelagić" u Brčkom.

"Smatram da je Lepa Brena čvrsta i stabilna dionica. Imala sam uspona i padova, ali se uvijek nekako podignem. Ako vam mozak ne radi nema opstanka jer shvatite da sa svojim načinom rada i onim što jeste postajete jedna dionica na tržištu koja je svaki dan pod povećalom”. Čini se kako je Lepa Brena oduvijek imala formulu koja ju je dovela do nezapamćenih uspjeha, a što se novog albuma tiče, nakon stanke od sedamnaest godina Fahreta se želi vratiti na scenu u čemu je najviše podržava suprug Boba.

“Dobro, skratimo tu priču, ja sam muž Lepe Brene”

"Boba je muškarac koji je vrlo stoički izdržao sve do sada, a nije bilo samo slatko i lijepo. Uvijek imate ljude koji, recimo, vole više mene nego njega i vole dati do znanja kako sam im ja puno važnija. Uvijek mi se sviđao Bobin šarm s kojim je, kao jedan od najuspješnijih svjetskih tenisača i juniorski prvak, već sa sedam godina u bivšoj Jugoslaviji došao na ovaj prostor i skratio priču tko je bitniji i tko je gazda. Na ovom području sam ljudima koji vole glazbu važnija ja, a oni koji vole tenis respektiraju Bobu. Boba je uvijek bio veliko srce, u stilu: “Dobro, skratimo tu priču, ja sam muž Lepe Brene”, iskrena je bila pjevačica koja i ovo ljeto planira sa suprugom i djecom krstariti po Jadranu i hrvatskim otocima od Kotora do Brijuna gdje će kako je obećala posjetiti sve prijatelje, jer je to jedinstven odmor nakon naporna razdoblja koji je provela na relaciji studio - dom, baveći se snimanjem novog albuma s kojim planira održati koncerte po cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

L.V.
Foto: Index

Pročitajte više