Newyork Dolls oduševili na prvom danu VIPin Music festivala

VIPIN MUSIC FESTIVAL koji se ovih dan održava na Otoku Mladosti na Jarunu zasigurno je najveći glazbeni događaj sezone s raznolikim programom koji doista nudi ponešto za svakoga.

No, oni festivalski posjetioci koji su se nadali poslušati sve najavljene glazbene atrakcije ostali su razočarani. Naime, to fizički jednostavno nije moguće. Osim što svirke počinju već u 16 sati mnogi se koncerti održavaju istovremeno na čak četiri raskošne pozornice.

Od 16 s radom počinje Radio 101 stage na kojem se tijekom dana izmjenjivali razni DJ-evi ponudivši nezaboravan provod svim ljubiteljima elektronske glazbe. Istovremeno, VIP stageom i Nokia stageom prodefilirala su razna zanimljiva glazbena imena kao što su izvrsni makedonski ska-punk bend Superhiks, srpska new wave atrakcija Obojeni program, dok su domaće boje branili neuništivi splitski reperi TBF, pulski Messerchmit, te No S3ngs.

U noćnim su satima na VIP stageu publiku zabavljali pjevačica Moloka, Roisin Murphy, i kultni predstavnici britanske pop rock scene 80-tih Happy Mondays nakon kojih je pozornicu preuzela glavna atrakcija večeri, grupa Sonic Youth. I dok je Sonic Youth kao najrazvikanije ime prvog dana festivala ispred VIP stagea okupio većinu gostiju, pravi se spektakl održavao stotinjak metara dalje gdje su na Nokia Stageu nezaboravni i nevjerojatno energični rock roll koncert održali ponovo okupljeni djedice punk rocka NewYork Dolls.

Nakon završetka glavnog programa zabava se preselila na Night stage gdje su one najizdržljivije do ranih jutarnjih sati zabavljali dubrovački sastav Valetudo, te legendarni Gustafi.

Sve u svemu, možemo reći da je prvi dan VIPin Music festivala protekao izuzetno uspješno, ali najbolje tek slijedi, jer će večeras na pozornicu izaći najveće ime ovogodišnje manifestacije Iggy Pop i njegovi Stooges.

P.V.

Pročitajte više