Nikad dosta seksa... ili?

IAKO se većina muškaraca ne bi bunila protiv seksa jednom ili dvaput na dan, previše seksa može imati neugodne posljedice.

Naravno, osnovna je pretpostavka da imate relativno uredan seksualni život, dakle da niste jedan od onih kojima se nakon godina apstinencije odjednom posrećilo. Takvima nikad nije dosta, bar neko vrijeme dok ne zadovolje dugogodišnju glad.

Kvalitet ili kvantitet?

Da se razumijemo, seks bi uvijek trebao biti dobro i vrlo ugodno iskustvo. I sad, iako seks na brzinu ponekad može biti sjajan i vrlo uzbudljiv, kvalitetan seks bi trebao zaokupiti sve dijelove vašeg tijela i ostaviti vas (i nju) u osjećaju ispunjenosti i zadovoljstva, što je teško moguće postići petominutnim seksom.

Ako ljubav vodite uvijek na brzinu, pa čak i nekoliko puta na dan, znajte da je to neusporedivo sa seksom od 45 minuta (sa ili bez predigre) 2-3 puta na tjedan. Velika većina žena će odabrati kvalitetu ispred kvantitete. A budući da je seks ipak nešto više od same ejakulacije, i vi bi se trebali slično osjećati.

Gdje je nestao lov?

Ako ljubav vodite prečesto, seks će vam postepeno prestati biti izazov.

U ljudskoj je prirodi da uvijek traži nešto što ne može dobiti. To nešto se postavlja kao cilj, za dostizanje kojeg je potrebno uložiti trud.

Kad se cilj dosegne, slijedi nagrada koja je tim veća što je bio veći uloženi trud. I sad primjenite tu filozofiju na seks.

Seks umjesto razgovora

Iako su toga ponekad nesvjesni, neki parovi nedostatak ostalih elemenata dobre veze pokušavaju popuniti seksom. Jeste li sigurno da ne vodite ljubav samo zato jer se bojite zagrepsti malo dublje ispod površine vaše veze?

Prirodno je da nakon "faze medenog mjeseca" količina seksa poprimi neku razumniju mjeru, jer parovi s vremenom postaju intimni na drugim područjima, ne samo seksu.

No, ako ipak uživate u učestalom seksu, uvjerite se da je to zbog uživanja u njemu, a ne zbog popunjavanja praznina.

Koliko je previše?

Nema pravila ili tablica iz kojih se da pročitati koliko seksa je previše, a koliko premalo. Bitno je da se jedno s drugim osjećate ugodno te da ste zadovoljni svim aspektima veze, a ne samo vođenjem ljubavi.

Ako ste ludo zaljubljeni jedno u drugo i radite to svaki dan, bravo. Sve dok vam seks nije zamjena za nešto drugo, sve je u redu. Ipak, osim onih seksualne prirode, trebali bi stvarati i ostala sjećanja na zajednički život.

Pročitajte više