Nives Celzijus dobila Rozu: Nakon propuštenog Kiklopa, ovo mi je veliki kompliment

NIVES CELZIJUS dobila je danas na Jurjevskom groblju književnu nagradu Roza. Organizatori su lijepu spisateljicu nagradili sa sto kuna, porcijom graha te peharom, a njezina knjiga je tamo proglašena knjigom desetljeća. Organizatori su nagradili "Golu istinu", a Nives nam je komentirala čast koju joj je iskazao peteročlani žiri i kujica Roza. "Nakon propuštenog Kiklopa, ovo mi je definitivno veliki kompliment i dokaz da se nisam trudila uzalud", komentirala je.

"Uspjeh očekujem i s drugom knjigom"

Budući da Nives sprema i drugu knjigu, zanimalo nas je namjerava li i s njom ponoviti ovaj uspjeh. "Pa naravno, ne bih ni počela raditi nešto slično da ne očekujem uspjeh". Nives, poznata kao ljubiteljica zgodnih nogometaša, komentirala nam je i Svjetsko nogometno prvenstvo te otkrila koga bi uvrstila u svoju idealnu momčad.

"Na Svjetskom prvenstvu navijam za Španjolsku jer su najzgodniji"

"Kad bih radila idealnu momčad, vodila bi se isključivo ljepotom, a ne njihovom vještinom. Definitivno bih u nju smjestila Miguela Velosa, Christiana Ronalda, Adriana Mutua, Christopha Metzeldera, Maria Gomeza, ugurala bih i nekog našeg, Dejana Lovrena. Na prvenstvu navijam za Španjolsku jer su svi zgodni, nisam ih navela u idealnih jedanaest, ali bilo bi ih nekoliko", otkrila je. Ljeto će, rekla nam je zgodna supruga Dine Drpića, provesti radno.

Obiteljski život još uvijek idealan

Budući da je Njemačka poludjela za našom Nives i njezinom kolumnom, koju je nekad pisala za Bild, upitali smo je u čemu je tajna tolike popularnosti. "Ne bih to nazvala tolikom popularnošću, ali definitivno je odličan temelj za građenje daljnje karijere", zaključila je skromna spisateljica i starleta te nadodala kako je obiteljski život još uvijek idealan.

"Nives je nanesena nepravda kad nije osvojila Kiklopa"

Predstavnica žirija iz Bosne i Hercegovine Sanja Bilić otkrila nam je nešto više o samoj nagradi Roza. "Mi smo cijelo desetljeće birali najbolju knjigu u posljednjih deset godina, gledali smo ostvarenja u ovoj regiji i dobila je Nives Celzijus. Njoj je napravljena nepravda jer nije dobila Kiklopa, a izglasali su je članovi žirija, tako da je nagrada završila u njezinim rukama", rekla je Sanja i nadodala da se sljedeća dodjela održava za deset godina.

Pročitajte više