Novi lovac otkrio za Index: U Potjeru sam se prijavio kao natjecatelj, ali nikada me nisu pozvali

Foto: HRT

DANAS će gledatelji prvi puta u kvizu "Potjera" u ulozi lovca imati priliku gledati Krešimira Sučevića Međerala.

Publika ga je već imala prilike upoznati u RTL-ovom kvizu "Tog se nitko nije sjetio", ali i u nastupima na brojnim prijašnjim televizijskim kvizovima. Ovom prigodom je za Index progovorio o novom angažmanu, svojim očekivanjima i kvizaškoj karijeri.

Večeras vas gledamo prvi put u Potjeri. Kako su prošla snimanja prvih emisija?

Još se privikavam na ulogu lovca, tako da mislim da još nisam pokazao svoj puni potencijal, naročito komunikacijski (čini mi se da sam previše usmjeren na igru, a manje na onu međukomunikaciju), ali zadovoljan sam ostalim aspektima igre.

Jeste li gledali Potjeru i prije nego što ste postali njen dio? Što mislite o takvom konceptu kviza?

Naravno. Redovno pratim televizijske kvizove, to je jedan od načina kako održavam svoje znanje gipkim. Koncept Potjere mi se sviđa jer je dinamičan, natjecateljski, što je nedostajalo u nekoliko ranijih kviznih projekata, u kojima su igrači imali na raspolaganju neograničeno vrijeme, pa se znalo dogoditi nepotrebno, naporno i netelevizično trošenje vremena gledateljâ i ostalih natjecatelja.

Koliko vam pri snimanju Potjere pomaže iskustvo koje ste stekli u kvizu Tog se nitko nije sjetio?

Pa tamo se nisam natjecao s igračima, tamo sam im samo objašnjavao odgovore i pomagao. Ovo je posve drugačiji format.

Ono što se zapravo nije baš razjasnilo jest činjenica da vi niste zamjena za Mirka Miočića, već četvrti lovac kojeg HRT uvodi u kviz. Možete nam ispričati kako je došao poziv s HRT-a i zbog čega ste odlučili prihvatiti ga?

Kada se Potjera počela emitirati, ujesen 2013., prijavio sam se kao natjecatelj, no nikada nije uslijedio poziv da dođem u emisiju. Kako sam veći dio 2015. proveo na putu odlučio sam po povratku, krajem veljače, ponoviti prijavu. Uslijedio je poziv s HTV-a, rekli su mi da su zaprimili
moju prijavu i kako razmišljaju da me angažiraju i za nešto više od natjecatelja, te su me pozvali na razgovor i testiranje za lovca. Tada sam i doznao za planove o uvođenju četvrtog lovca od jeseni, ali nažalost i za Mirkovu situaciju, te mi je bilo rečeno da će planirani četvrti lovac
vjerojatno odmah "u vatru", kako preostala dva lovca Mirkovim privremenim odlaskom ne bi bila pod prevelikim opterećenjem. Testiranje je uspješno prošlo i evo me sada ovdje.

A zašto sam odlučio prihvatiti ga - pa, riječ je o velikoj časti i priznanju u kvizaškim krugovima, a kako je moj ugovor s RTL-om prestao nakon snimanja posljednje sezone Tog se nitko nije sjetio, te nije bilo nikakvih konkretnih razgovora o budućim snimanjima, bio sam slobodan prihvatiti HTV-ovu ponudu.

Zaposleni ste u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje u Zagrebu, je li vam teško usklađivati novonastale i stare obveze?


Nije. Snimaju se po dvije epizode dnevno, i to tako da svaku radi po jedan lovac, a kako snimanje ne traje puno dulje od emitiranja, to znači svega oko 2 sata dnevno, u prosjeku dva dana u tjednu.

Da nije došao poziv da sudjelujete kao lovac, biste li se okušali kao natjecatelj?

Kako rekoh, ja sam se i htio okušati kao natjecatelj, a onda je uslijedio poziv iz redakcije.

U kvizu ste prvi put sudjelovali na fakultetu, što vas je ponukalo na to? Otkud zapravo ta glad za znanjem?

Pa od malih sam nogu pratio kvizove, prvenstveno Kviskoteku, kasnije i Upitnik, a kako sam napredovao kroz obrazovanje uviđao sam da mi je sve veći broj pitanja lagan i poznat, pa sam tako otišao na testiranje za Diplomac... Kuriozitet je da su me pozvali jer je navodno netko drugi odustao, a ja sam ponuđenu priliku iskoristio na najbolji način, završivši na kraju drugi u finalu, upravo iza Mirka Miočića.

Koji biste savjet dali svim natjecateljima koji se nađu nasuprot vama u kvizu?


Bježite glavom bez obzira. :)

 

Pročitajte više