Otvoren je novi restoran u centru Zagreba, provjerili smo što nude i koliko košta

Foto: Ena Dragičević/Index

U TKALČIĆEVOJ, popularnoj turističkoj ulici u Zagrebu, na kućnom broju 39 nedavno je otvoren novi restoran naziva The Bull. Predstavljen je kao "mjesto u kojem možete uživati u širokom spektru najfinijih mesnih delicija", a ponuda se bazira na steakovima i roštilju. Sve vrste mesa koje se poslužuju u The Bullu dolaze iz domaćeg OPG-a Škokić, ističu vlasnici, a mi smo provjerili kako je i što se sve nudi, ali i koliko košta.

@index.hr U Tkalčićevoj ulici otvoren je The Bull, jeste li već bili? #zagreb #thebull #tkalciceva #hrana #restoran #food #foodie #foroyou #foryoupage#fyp#viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Evo što smo probali

Za početak, prepoznat ćete ih po prelijepoj vanjskoj terasi, ljubaznom osoblju i opuštajućim dalmatinskim pjesmama zbog kojih ćete se osjećati kao da ste na moru. Kao što se očekuje, imaju jelovnik fokusiran na mesna jela s cijenama od 9 do 30 eura po porciji, kao i mesne plate za dvije do četiri osobe. Također imaju prilično velik izbor predjela, a njihova burrata nas je oduševila.

Probali smo i obične ćevape, šiš-ćevape i mesne okruglice s čilijem. Meso je imalo blagi dimljeni okus s roštilja, izvana je bilo karamelizirano i hrskavo, dok je unutrašnjost bila mekana i sočna. Lepinje su također bile savršen dodatak, pečene na roštilju.

Zasladili smo se za kraj, iako je jedva stalo - da budemo iskreni. Taj dan kad smo ih posjetili kolač dana bio je cheesecake od pistacije, a budući da volimo slatko, ovaj desert nam je bio savršenstvo u svakom zalogaju.

Koliko što košta

Jelovnik je podijeljen na hladna predjela, topla predjela, jela s grilla, steakove, riblja jela, salate i deserte, a možete birati i između nekoliko priloga te umaka. Od hladnih predjela nude burratu na kremi od rajčice s pečenim cherry rajčicama za 10 eura, platu sireva za 15 eura te platu s pršutom, pancetom, kobasicom i kravljim sirom za 18 eura. Beef tartare stoji 15 eura.

Toplih predjela ima nešto više, a tu su juneći ragu s njokima za 15, ravioli s ovčjim sirom za 12, tagliatelle s trakicama bifteka za 17, tjestenina amatriciana za 16, napolitana za 12 te zelene tagliatelle s kozicama i pestom od sušenih rajčica za 17 eura. 

Ćevapi u lepinji s lukom koštaju 9 eura, dok su oni u kajmaku 10 eura. Šiš ćevapi su 11, uštipci 10.50 eura, kao i gurmanska pljeskavica. Punjena pljeskavica koštat će vas 10 eura. Punjena vješalica stoji 11.50, a pileći file punjen šunkom i sirom ili punjeni pileći batak po 10 eura, kao i pileći ražnjići omotani slaninom. Rebarca su po 15 eura.

Od steakova nude biftek od 300 grama za 28 eura, ramstek iste gramaže za 19 eura, isti toliki ribeye za 30 te vratinu od crne svinje za 20 eura. 100 grama tomahawka od crne svinje je 9 eura, kao i telećeg tomahawka te telećeg T-bonea.

Kod ribljih jela nema puno komplikacija - tu su tuna steak s povrćem (22 eura) i orada s blitvom i krumpirom (15 eura). Salate koštaju u prosjeku po 4 eura, a od umaka tu su BBQ, kajmak, urnebes, spicy majoneza, senf, ajvar i njihov tajni The Bull umak, a koštaju između 1.50 i 2 eura. Desert ovisi o dnevnoj ponudi i košta 5 eura.

Cijeli jelovnik možete pronaći i u galeriji fotografija (ispod naslovne fotografije članka), a u komentarima nam javite jeste li već jeli ovdje i kako vam je bilo. Ako niste - hoćete li otići i probati što nude i kakvo je?

Pročitajte više