Ovaj dalmatinski dragulj na listi je najljepših skrivenih destinacija Europe

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Shutterstock

SVJETSKI poznat portal o putovanjima European Best Destinations objavio je listu 18 najljepših skrivenih destinacija Europe u 2024., a na njoj se našao i jedan dalmatinski dragulj. Naime, na trećem mjestu je Primošten, a portal je posebno istaknuo popularnu plažu Mala Raduča, inače jednu od najdužih plaža u Hrvatskoj. 

"Za opuštanje ništa bolje od odmora u Hrvatskoj i uživanja u suncu, kristalno čistom moru, bogatoj baštini i gastronomiji", napisali su i dodali da je Primošten udaljen 30-ak minuta vožnje od Šibenika i otprilike isto toliko od splitske zračne luke. 

Plaža Mala Raduča 

"Primošten je top odredište za ljubitelje sunca i mora. Plaža Mala Raduča i njezini barovi, restorani, suncobrani i aktivnosti na vodi oduševit će vas na prvi pogled. To je jedna od najdužih plaža u Hrvatskoj (2 kilometra), tako da nećete morati ustati rano ujutro kako biste pronašli mjesto i uživali u zasluženom odmoru", objasnili su. 

Inače, na prvom mjestu liste našao se gradić Villajoyosa u Španjolskoj, čije ime na kastiljanskom znači "grad dragulja".

Osim toga, na listi su i Ares del Maestre (Španjolska), Bokodi (Mađarska), Naantali (Finska), Bour (Farski otoci), Blavand (Danska), Ulm (Njemačka), Aljezur (Portugal), Dartlo (Gruzija), Castro Urdiales (Španjolska), Landmannalaugar (Island), Cicmany (Slovačka), otok Pico (Azori), Pont-en-Royans (Francuska), Wuppertal (Njemačka), Le Puy en Velay (Francuska) i Staithes (Velika Britanija). 

Pročitajte više