Ove četiri ljetne stvari bi trebao imati svaki muškarac koji drži do sebe

Foto: 123RF

VEĆINA nas smatra da je muškarcima jednostavno dobro izgledati, posebice ljeti. Dovoljno je da se otuširaju, brzinski obuku i spremni su za izlazak. No, to zapravo nije istina.

Mačo-faze u kojima se muškarci zgražaju nad kozmetičkim preparatima i modnim dodacima su, srećom, prošle, a dečki itekako paze na svoj izgled i njeguju ga. Svaki muškarac koji drži do sebe ima nekoliko stvari koje uvijek nosi i koristi, a mi vam otkrivamo četiri stvari koje garantiraju da ćete se dobro osjećati u svojoj koži.

Odraz osobnosti u bočici

Foto: 123RF

Prije izlaska iz kuće svaki muškarac koji želi ostaviti dobar dojam nanijet će i svoj omiljeni parfem. Na dobar parfem gledamo kao na znak dobre higijene, ukusa i statusa, no još je jedan razlog zašto ga muškarci nose. Naime, istraživanja su pokazala da mnogi muški parfemi u svom sastavu imaju hedion, sastojak koji potiče otpuštanje spolnih hormona kod žena.

Osim što nas privuče nečiji izgled i karakter, parfem u kojemu je znatnija doza hediona dat će dozu neodoljivosti.

Što je muškarac bez (urednih) brkova?

Na prvi pogled sređenog frajera lako je uočiti po dobrom stilu, ali i urednoj kosi i bradi. Mnogi smatraju da to uključuje razne skupe preparate ili odlaske u specijalizirane salone, no ulaganje u kvalitetan višenamjenski trimer je nešto što su mnogi muškarci prepoznali kao najvažniji element brige za sebe.

Brade su u zadnje vrijeme jako popularne, no muškarci znaju da ih nije uvijek jednostavno održavati bez dobrog aparata za brijanje s više nastavaka. Philipsov višenamjenski trimer, primjerice, ima 14 nastavaka, a može se koristiti za lice, kosu i tijelo.

Ono što je genijalno kod njega je to što se može koristiti i pod tušem za uređivanje dlačica na prsima, ispod pazuha i na osjetljivim dijelovima tijela.

Muškarci koji ne vole sjedenje u frizerskim salonima obožavat će svoj višenamjenski trimer, koji im štedi i novac i vrijeme jer će sami moći stilizirati svoju frizuru i bradu. Definitivni must-have za svakog muškarca.

Apsolutni ljetni klasik

Muškarci dobar stil često pokazuju i sunčanim naočalama, koje, osim što štite od sunca, daju i kulerski look. Dečki koji vole klasično odabrat će pilotske sunčane, koje su uvijek u trendu, dok će wayfarerice odabrati oni koji furaju opušten stil.

U svakom slučaju, dobre naočale zlata vrijede jer podižu svaku odjevnu kombinaciju i neizostavan su dodatak svakog muškarca u trendu.

Foto: 123RF

Pogled ispod oboda

Stil devedesetih se vratio u modu, pa sve češće po gradu vidimo muškarce s bucket-šeširima. Fora su i praktični, a mogu ih isfurati samopouzdani frajeri s osjećajem za stil. Ako ste tip koji više nosi ljetne košulje, onda je fedora savršen odabir za vas, a casual look uvijek je dobro upotpuniti šiltericom.

Modni dodaci su neminovno važni, no ono što svakog muškarca koji drži do sebe čini pravim frajerom su dobra i uredna frizura i savršeno održavana brada. Tek onda na red dolazi malo dobrog parfema i spremni ste za izlazak.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Philipsom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više