Ovo su najgore stvari koje su šefovi rekli svojim zaposlenicima

Screenshot: YouTube

NA REDDITU je trenutno jedna od najpopularnih tema ona o najgorim stvarima koje su ljudi čuli od svojih šefova. Većina običnih smrtnika ima ili je imala šefa kojeg ne voli, a ono što su neki od njih izrekli doista je vrijedilo zapisati. BuzzFeed je izdvojio 21 ispovijest s Reddita o najuvredljivijim stvarima koje je neki šef izrekao zaposleniku.

Pa krenimo...

1. Radio sam u pekarnici na jednoj benzinskoj crpki. Smjena mi je započinjala u 4:30. Jednom prilikom sam zakasnio pet minuta, a moj šef mi je rekao da imam mnoštvo poslova koje mogu raditi ležeći. Odmah sam napisao žalbu", kaže jedan korisnik.

2. "Tražila sam povišicu, a moj šef mi je rekao da mi nije potrebna jer moj dečko zarađuje dovoljno za oboje."

3. "Šef me gledao kako jedan zadatak radim prvi put i rekao mi da bih se, da sam imalo sporija, vratila u prošlost."

4. "Kada sam imala 16 godina, radila sam u fast foodu i kleknula da bih popravila nešto. U tom trenutku moj šef je rekao da sam tipična žena koja je uvijek na koljenima. Bila sam sramežljiva i nisam ga prijavila, a kasnije sam čula da je i druge žene vrijeđao na sličan način."

5. "Šef me pitao jesam li se seksala večer prije sa svojim partnerom i u kojim smo se pozama seksali."

6. "Zatražila sam papirologiju da podnesem tužbu za seksualno uznemiravanje protiv kolege. Kad sam vlasniku restorana rekla protiv koga je, on se nasmijao i mahnuo mi, rekavši da je ta osoba - koja me počela pratiti do zahoda i mog automobila - 'bezopasna'."

 

7. "Moj šef je jednom stavio zgužvani komad papira u džep mog uniformiranog prsluka i rekao da želi da ga bacim umjesto njega. Nije se šalio."

8. "Sjajna si u svom poslu, ali nisi dovoljno lijepa da bi dobila sve što želiš."

9. "Moja 15-godišnja kći bila je suicidalna pa sam je jednog dana dovela na posao kako bih je tog poslijepodneva odvela na savjetovanje. Prvi put sam je dovela, a ona je uglavnom bila u autu s telefonom i prijenosnim računalom, ali sljedeći dan moj šef je rekao: 'Ne možeš više dovoditi svoju kćer na posao. Zamisli da si nešto napravi ovdje, mi bismo bili odgovorni za to.' Našao sam novi posao ubrzo nakon toga."

10. "Bivši šef mi je rekao da ću biti odlična tajnica samo zbog svog izgleda."

11. "Da sam znao da imaš tetovaže, sigurno te ne bih zaposlio."

12. "Baka moje kolegice je preminula nakon duge bolesti, ali ona se ipak nakon sprovoda vratila odraditi večernju smjenu. Šef joj je rekao: 'Ovdje poslužuješ mušterije, za Boga miloga, nasmiješi se.'"

13. "Šef mi je rekao da imam osobnost poput krpe za suđe."

14. "Rekao je da ženama nije mjesto na poslovnom putu jer 'će tamo biti alkohola, a želimo da one budu sigurne'."

15. "Nemaš pojma koliko si zamjenjiv."

16. "Šefica me na slobodan dan pozvala da dođem raditi, kad sam joj pristojno rekla da imam planove, zahtijevala je da joj kažem kakve jer zna da su praznici i da ne moram ići na fakultet. Dala sam otkaz ubrzo nakon toga."

17. "Rekli su mi da će projekt koji sam vodila preuzeti kolega jer je to ipak muški projekt."

18. "Šef me optužio da imam aferu s oženjenim kolegom i dodao: 'Ako još uvijek nemaš, imat ćeš'."

19. "Pauzu za ručak sam odlučila iskoristiti kako bih otišla u jaslice podojiti svoju bebu, a šefica mi je rekla da ne razumije zašto dojim jer to nije ništa bolje od umjetne hrane koju su jela njena djeca i da su sva ona ispala sasvim dobro."

20. "Ako ikad odeš u odjel ljudskih resursa, za mene si mrtav."

21. "Kolegica i ja smo se spremale otići na ručak kad nam je prišao generalni direktor i rekao da nas je sinoć sanjao. 'Vjerojatno vam ne bih trebao pričati o tome', rekao je smiješeći se i otišao. Bile smo tako zgrožene da smo samo ostale zaprepašteno stajati."

 

Pročitajte više