Ovu potpuno zdravu kujicu su uspavali zbog nevjerojatne želje njezine vlasnice

Screenshot: Youtube

EMMA, zdravi psić vrste shih tzu, eutanazirana je kako bi se ispunila posljednja želja njene vlasnice da budu kremirane zajedno. Pas je nakon smrti vlasnice završio u skloništu za životinje gdje je bio dva tjedna, a tad su ih kontaktirali izvršitelji njene oporuke. 

"Predložili smo da nam ostave psa, mi bismo mu lako pronašli novi dom", rekla je Carrie Jones iz skloništa Chesterfield u američkoj Virginiji, no pokazalo se da to nisu uspjeli dogovoriti. 

Emmu su odveli lokalnom veterinaru koji ju je uspavao, a zatim je odnesena u krematorij za kućne ljubimce te je njen pepeo predan izvršiteljima oporuke, piše CNN. 

Iako je u Virginiji još uvijek ilegalno zakapati ljubimce na ljudskim grobljima, može se napraviti iznimka u slučaju privatnih groblja, no pronaći veterinara koji bi uspavao potpuno zdravu životinju nije jednostavno. 

"Nikad to ne bih učinio. Eutanazija je uvijek emotivna situacija i moramo paziti na etiku. To je također nešto što ostavlja trag na nama, opterećuje nas kao profesionalce", rekao je veterinar Kenny Lucas za WWBT. 

Pročitajte više