Pixiesi dolaze u Zagreb!

PIXIES, jedan od najboljih američkih rock sastava osamdesetih godina prošlog stoljeća, nastupit će na zagrebačkoj Šalati 16. srpnja, objavio je danas na svojoj web stranici organizator koncerta Tvornica kulture.

Utjecaji koje je ta legendarna bostonska grupa ostavila iza sebe na brojne generacije glazbenika odjekom je usporediv s tragovima kultnih rock imena poput Velvet Underground, MC5 ili Joy Division, kažu kritičari.

Originalni članovi Frank Black/Black Francis (vokal, gitara), Kim Deal (bas gitara), Joey Santiago (gitara) i David Lovering (bubnjevi), trinaest godina nakon prestanka zajedničkoga rada (1991.), ponovno su se okupili 2004. na trijumfalnoj povratničkoj turneji započetoj sa četiri rasprodana koncerta u londonskoj dvorani Brixton Academy.

Pixies su iza sebe ostavili seriju izvrsnih albuma i podužu listu omiljenih pjesama poput Where Is My Mind, Velouria, Cactus, Monkey Gone To Heaven, Debaser, Gigantic, Here Comes Your Man, službeno završenu skladbama sa zadnjeg studijskog albuma Trompe le Monde snimljenog 1991., s kojega na povratničkoj turneji izvode U-Mass i Planet Of Sound.

Rasprodani koncerti u Europi i SAD-u 2004. godine i golemo zanimanje publike iznjedrili su koncertne nastavke predstojećeg ljeta tijekom kojega će Pixiesi drugi puta posjetiti Zagreb. Prvi puta je to bilo 1989. kada su u naponu snage napunili legendarni klub "Kulušić".

Pretprodajna cijena ulaznice je 190 kuna, a karte se od četvrtka, 9. ožujka, mogu kupiti u Tvornici kulture, a nakon toga i na ostalim pretprodajnim mjestima, objavio je organizator.

Kao predgrupa Pixiesima nastupit će kultni hrvatski punk bend Overflow.

Pročitajte više