Pjevačica koja je 2015. bila na Eurosongu nastupila na Putinovom skupu i podržala rat

Foto: EPA

RUSKA pjevačica Polina Gagarina nastupala je na skupu u Moskvi i zapjevala pjesmu The Cuckoo. Snimka njezinog nastupa ubrzo se proširila društvenim mrežama.

"Proratni skup u Moskvi. Polina Gagarina pjeva The Cuckoo, pjesmu korištenu u ruskom filmu posvećenom Ljudmili Pavličenko, sovjetskoj snajperistici rođenoj u Kijevu koja se borila protiv nacističke Njemačke. Pretpostavljam da je najbolji način slaviti je tako da prvo snimite film o njoj, a zatim bombardirate njezin rodni grad", napisao je jedan korisnik Twittera, a zbog nastupa su joj zamjerili i mnogi drugi.

"Srami se, Polina Gagarina. Podržavaš kriminalca i terorista! Više neću slušati tvoje pjesme", pisali su joj.

Naime, Vladimir Putin danas se na moskovskom stadionu Lužnjiki obratio tisućama ruskih državljana povodom proslave osam godina od aneksije Krima. Gledalište je bilo prepuno građana koji su mahali ruskim zastavama, a Polina je pjevala.

Inače, Polina je 2015. predstavljala Rusiju na Eurosongu u Austriji s pjesmom A Million Voices i osvojila drugo mjesto. Njena pjesma je prva u povijesti koja je osvojila više od 300 bodova na Eurosongu a da nije ujedno pobijedila na tom natjecanju. 

Pročitajte više