Ponosni Afrikanci vole svoj kontinent

AFRIKU ostatak svijeta možda gleda kao kontinent pogođen ratom i zahvaćen siromaštvom, ali su Afrikanci vrlo ponosni na svoju postojbinu, pokazali su rezultati istraživanja koje je u ponedjeljak proveo BBC.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 7500 osoba iz deset zemalja pokazalo je da je 90 posto Afrikanaca ponosno na svoj kontinent i da većina s optimizmom smatra da će njihovim obiteljima biti jednako dobro ili čak bolje nego prošle godine.

Oko 40 posto Nigerijaca i Ganaca osjeća se bolje u usporedbi s godinu dana prije dok su Zambijci izjavili da su i oni uočili napredak u usporedbi s prošlom godinom.

No, iako je većina ispitanika bila optimistična u pitanjima u vezi s Afrikom, velika je većina izjavila da će emigrirati ako budu imali izbora.

Polovica Kenijaca koji su sudjelovali u istraživanju izjavila je da želi ostati u Keniji, dok su gotovo tri četvrtine Nigerijaca izjavile da žele emigrirati.

Južnoafrička Republika jedina je ocijenjena kao popularna destinacija.

Na pitanje o najozbiljnijim problemima kontinenta, većina je odgovorila da su to siromaštvo, HIV, nezaposlenost, nepismenost i korupcija.

Pročitajte više