Porscheova limuzina već 2008. godine

PORSCHE će do 2008. godine razviti svoju prvu sportsku limuzinu i proširiti gamu na ukupno četiri modela. Zasad anonimni model će se proizvoditi u tvornici u Leipzigu, a nudit će se po cijeni od oko 220.000 eura.

Nema razloga za strah jer će model u potpunosti zadržati sve prepoznatljive karakteristike Porschea. Vanjska silueta linijama prati model 911 (Carreru i GT) uz značajno povećanje gabarita i dakako dodatni par vrata. Limuzinska koncepcija donosi novinu ispod lima: motor je sprijeda, a pogon ostaje stražnji. Naravno, ubrzo nakon lansiranja stiže i izvedba s pogonom na sve kotače.

Motorizacija ni u planovima ne uzima u obzir dizelsku opciju, već dobro poznate 8- i 10-cilindarske benzince u rasponu snage od 340 do čak 612 KS. Uz ručni 6-stupanjski mjenjač biti će ponuđena 6-stupanjska automatika, pa limuzina doista neće ničime oskudijevati.

Dimenzije su za sada nepoznate. Tek se pretpostavlja da bi automobil trebao biti dugačak barem 4.9 metara, što bi trebalo biti dovoljno za osiguravanje smještaja za četiri putnika, te upotrebljivog prtljažnog prostora od oko 450 litara.

U Porsche su sasvim sigurni u uspjeh novog modela, koji bi trebao imati godišnju nakladu od nevjerojatnih 20.000 primjeraka.

Pročitajte više