Postava Harryja Pottera ostaje do kraja

SVE TRI zvijezde serijala filmova o najpoznatijem čarobnjaku, Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson, nastupit će zajedno u posljednja dva filma o Harryju Potteru, potvrdili su producenti.

Nakon razmišljanja o promjeni glavnih glumaca zbog toga što su "prerasli" likove koje glume, jedan od čelnih ljudi Warner Brothersa, Jeff Robinov, rekao je da bi vidjeti bilo koga drugoga u tim ulogama bilo "nezamislivo".

Ostanak Daniela Radcliffea na mjestu Harryja Pottera potvrđen je ranije ovoga mjeseca. Istovremeno su počele kružiti glasine o prestanku angažmana mladoj Emmi Watson.

"Trojka" je dosad snimila četiri filma o snalažljivom čarobnjaku i njegovoj borbi protiv Voldemorta u kojoj redovito pobjeđuje, ali uz vrlo visoku cijenu.

U srpnju ove godine obit će premijera petog dijela, "Harry Potter i Red feniksa". Šesti dio, "Harry Potter i princ miješane krvi" trebao bi se pojaviti u kinima u studenom 2008. godine.

Kada će se u kinima pojaviti posljednji, sedmi dio, još nije poznato. Autorica J.K. Rowling ranije ove godine objavila je da će knjiga pod naslovom "Harry Potter and the Deathly Hallows" (Harry Potter i posmrtne počasti), biti puštena u prodaju 21. srpnja, te da će dva glavna lika umrijeti.

V.Š.
Foto:AFP

Pročitajte više