Povećana prodaja albuma Nore Jones i drugih dobitnika Grammyja

GLAZBENICA Norah Jones i njezin album ´Come Away With Me´ bilježi povećanu prodaju nakon što je 23godišnja nova nada u nedjelju navečer osvojila čak osam Grammy nagrada.

Norah Jones je tako vodeća među glazbenicima koji su profitirali nedavnim dodjelama glazbenih nagrada u New Yorku i Londonu, javlja u četvrtak BBC News.

Od dobitnika britanskih glazbenih nagrada Tom Jones, skupina Coldplay i David Gray također su doživjeli povećanu prodaju svojih albuma.

Coldplay, koji je osvojio dvije britanske glazbene nagrade i dva Grammyja, bilježi povećanu prodaju i u SAD-u, kao i drugi dobitnici Grammyja - Dixie Chicks, John Meyer i Bruce Springsteen.

Jazz i pop pjevačica Norah Jones postala je međunarodna zvijezda osvojivši Grammy nagrade u svim kategorijama u kojima je bila nominirana. Očekuje se da će se njezin album popeti s desetog mjesta top ljestvice među tri vodeća u Velikoj Britaniji budući da se prodaja gotovo učetverostručila.

Sličnu sudbinu doživljava i Tom Jones, dobitnik nagrade Grammy za životno djelo, koji bi se mogao popeti na prvo mjesto britanskih top ljestvica.

Pročitajte više