Predsjednik Venezuele: Ukrali su nam titulu Miss Universe

Foto: EPA/Instagram

PREDSJEDNIK Venezuele Nicolas Maduro izjavio je da su Sjedinjene Američke Države namjestile ovogodišnje natjecanje za Miss Universe. 

Pobijedila je Amerikanka R'Bonney Gabriel, no Maduro tvrdi da je titulu trebala dobiti Miss Venezuele, 23-godišnja Amanda Dudamel. Ona je naposljetku proglašena prvom pratiljom, a Maduro sada optužuje SAD za "pljačku" na natjecanju. "Ukrali su nam titulu Miss Universe. Amanda je pobijedila, ne mogu nas tako pljačkati. Pa ona živi u Petareu, radi u zajednici", izjavio je Maduro, prenosi Daily Star.

Amanda, modna dizajnerica i kći bivšeg trenera venezuelanske nogometne reprezentacije Rafaela Dudamela, bila je jedna od favoritkinja za pobjedu. Nakon natjecanja oglasila se na Instagramu i napisala da je "zadovoljna i sretna".

Nekoliko natjecateljica ranije optužilo izbor za favoriziranje i namještanje natjecanja

Inače, već su se ranije počele širiti glasine da je izbor namješten. Naime, nakon što je R‘Bonney Gabriel prošle godine okrunjena za Miss SAD-a, nekoliko drugih natjecateljica optužilo je izbor za favoriziranje i namještanje natjecanja u korist konačne pobjednice. Slučaj je komentirala i organizacija Miss Universea. 

"Svjesni smo zabrinutosti koje su iznijele ovogodišnje natjecateljice za Miss SAD-a. Pohvaljujemo što su nam skrenule pozornost na te probleme i uvijek ćemo biti organizacija koja potiče žene da se zalažu za sebe. Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i iskustvo.

Postoje sustavi koji osiguravaju pravednost nacionalnih natjecanja i započeli smo aktivnu provjeru ove situacije", poručili su u pisanoj izjavi za Uniland.

>>Izbor za Miss Universe namješten? Organizatori: Provjeravamo tvrdnje

Pročitajte više