Prikupila preko 700 tisuća kuna za beskućnika koji joj je dao zadnjih stotinjak kuna

Foto: GoFundMe

MLADA žena iz New Jerseya u samo 12 dana prikupila je više od 110 tisuća dolara (više od 700 tisuća kuna) za beskućnika koji joj je dao posljednjih 20 dolara (oko 125 kn) kad je ostala bez goriva.

Kate McClure (27) prije dva tjedna vozila je prema Philadelphiji kad je oko 11 sati navečer ostala bez goriva. Bila je očajna i uplašena, kad joj je beskućnik Johnny Bobbit Jnr (32) ponudio svojih posljednjih 20 dolara.

Rekao joj je neka sjedne u auto i zaključa se te joj obećao da će se vratiti s gorivom, što je i napravio. Kako tad nije imala novca, nakon nekoliko dana vratila se s dečkom Markom D'Amicom kako bi mu zahvalila na nesebičnom činu te barem kompenzirala njegov trošak. No kad su ga upoznali, njegova priča ih je rastužila, ali i očarala.

Naime, Johnny je bio u marincima, a obučavao se za bolničara. Nakon niza nes(p)retnih okolnosti koje su ga odvele do alkohola i droge, ratni veteran 2014. godine završio je stotinama kilometara od svog doma u Carolini te je živio ispod mosta u Philadelphiji.

"Pričajte mi o lošoj sreći... No nemojte me shvatiti krivo. Ja sam ovdje zbog svojih odluka i nikoga ne osuđujem osim sebe", rekao je skromni ratni veteran za Philadelphia Inquirer.

Par mu je počeo donositi darove, poput termalnih rukavica, deka i vaučera za hranu, a Johnny je inzistirao da sve podijeli s prijateljima, čime je Kate bila zadivljena pa je odlučila napraviti više. S dečkom je tad došla na ideju za GoFundMe kampanju, čiji cilj je bio prikupiti 10 tisuća dolara. No u manje od dva tjedna više od 3000 ljudi doniralo je ukupno više od 110 tisuća dolara.

Doniranim sredstvima par će mu plaćati stanarinu i osnovne potrepštine kao što su hrana, odjeća i obuća, mobitel te prijevoz, a dobit će i džeparac. Kate i Mark čvrsto su odlučili pomoći mu da ponovo stane na svoje noge. Uostalom, i on bi to učinio za njih...

Pročitajte više