Princ William u zadnji tren otkazao odlazak na službeni put

Foto: EPA

Princ William trebao je jučer otići na službeno putovanje, ali ga je otkazao u zadnji čas, a iz Buckinghamske palače za Hello! samo su rekli kako princ neće prisustvovati zakazanom angažmanu.

"Nažalost, moramo pomaknuti termin za budućnost i jako nam je žao zbog svih onih koji su već tamo doputovali", poručili su iz palače, a odluka je donesena nakon što su kralj Charles III. i kraljica Camilla najavili promjene vlastitih rasporeda i to nakon što je britanski premijer Rishi Sunak otkrio da će se opći izbori održati 4. srpnja ove godine.

U službenoj izjavi kraljevski je par potvrdio da su sva zakazana događanja, koja bi mogla odvratiti pozornost s izborne kampanje, otkazana ili odgođena. Zbog svega se kralj, koji se s premijerom susreo u srijedu i složio se s njegovim zahtjevom za raspuštanjem parlamenta, unaprijed ispričao.

Inače, nagađa se kako će princ od Walesa idućeg tjedna uzeti kratak odmor od svih kraljevskih dužnosti i provesti školske praznike sa svojom djecom. Vrlo je vjerojatno kako će se obitelj uputiti u Anmer Hall, svoj dom u Norfolku.

Pročitajte više