Rasprava na Twitteru: Pravite li čaj pogrešno cijeli život?

Foto: GIPHY / Twitter

NA TWITTERU je osvanula pomalo neobična rasprava o čaju. Iako je čaj zbilja jednostavno pripremiti, neki su ljudi od toga uspjeli napraviti pravu filozofiju, a drugi im proturječe svojim verzijama kuhanja i pripremanja čaja. Pisac Joel Golby objavio je da ne može vjerovati osobama koje prilikom kuhanja čaja ne rade jednu stvar.

"Jednostavno ne mogu vjerovati ljudima koji ne ostave vrećicu čaja da malo odstoji u šalici. Mislite da možete dobiti dovoljnu dubinu okusa tako što ćete ga malo stisnuti stražnjim dijelom žlice? Arogancija. Ego. Napusti sobu i udalji se", napisao je u tvitu, a njegove riječi pokrenule su lavinu komentara drugih korisnika.

"Čovječe, možeš ga ostaviti, ali moraš ga stalno miješati ili će se na vrhu pojaviti sloj tanina poput smeća. Između ostalog, vrećica u šalici, nemoj ako imaš priliku. Koristi čajnik kao odrasla osoba", napisao je jedan tviteraš. Drugi je dodao: "Mora odstajati u čajniku pet minuta. Čaj koji stoji u šalici ima previše tanina." "Spremaj. Ga. U. Čajniku", složio se treći.

Neki su ipak inzistirali na tvrdnji da to nije ključno. "Polako ulijevaš vruću vodu u čajnik s pristojne, ali prihvatljive visine i odmah se skuha", napisao je tviteraš u nastavku. Jedna osoba tvrdi da je boja najbolji pokazatelj: "Ali kao što znaju svi dobri stručnjaci za čaj, boja je ključna."

Na kraju se ponovno oglasio i pokretač rasprave. "Ah, ali ponekad zaboravite da ste ga napravili i vraćate se hladnoj šalici smeđe boje. Visok rizik, visoka nagrada. Čaj za ratnike", zaključio je.

Pročitajte više