Redatelj Chris Nolan želi oživjeti Batmana

REDATELJ filma ´Memento´ sklopio je dogovor o snimanju novog Batmana, no još nije jasno hoće li napisati i scenarij za taj projekt Warner Brosa.

´Sve što mogu reći jest da sam odrastao uz Batmana. Njime sam oduvijek bio fasciniran i zato sam uzbuđen što mogu pridonijeti većem znanju o tom liku´, rekao je Nolan.

´Batman je najbolji i najrealističniji lik među superherojima, a ima i najsloženiju psihu. Njegovo superherojstvo dolazi iznutra, a nije utemeljeno na magiji´, dodao je on.

Nolan kaže da je imao izvrsno iskustvo sa studijem Warner Bros dok je snimao film ´Insomnia´ i da bi ga volio ponoviti.

Nolanov angažman neočekivani je preokret za maskiranog čovjeka-šišmiša, nakon što je, nakon četiri filma koji su zaradili više od milijardu američkih dolara, taj lik pomalo pokleknuo.

Warner Bros. je pokušao do kraja iskoristiti pravo autorstva nad tim likom kroz stvaranje novih serijala kao što su ´Batman protiv Supermana´, ´Batman: Godina prva´ i ´Catwoman´.

´Batman protiv Supermana´ skoro se već počeo snimati s redateljem Wolfgangom Petersenom, no on je odustao od tog filma i počeo snimati ´Troju´ s Bradom Pittom i Ericom Banaom.

´Batman: Godina prva´ je verzija generacije X o borcu protiv kriminala. Na toj priči radi Darren Aronofsky (´Rekvijem za snove´), a ´Catwoman´, vjerojatno s Ashley Judd, nusproizvod je lika koji se pojavio u Burtonovom ´Povratku Batmana´.

Superherojski projekt WB-a najbliže realizaciji je ´Superman´ redatelja Bretta Ratnera i scenarista J.J.Abramsa. Taj film će na velike ekrane vratiti lik koji je tumačio Christopher Reeve. U tijeku je audicija za glavnog glumca, a priča se da su u igri Josh Hartnett, Jude Law, Ashton Kutcher i Brendan Fraser.

Nolan nije htio govoriti o detaljima, no s obzirom na njegove dosadašnje filmove, očekuje se da će u svojoj verziji Batmana uvesti mnoge novine.

Pročitajte više