"Seksala sam se s bivšim dečkom pune dvije godine nakon prekida"

Screenshot: YouTube

LINDSAY TIGAR, kolumnistica Thought Cataloga u svojoj se kolumni osvrnula na moderne odnose, među kojima su prijateljstva s povlasticama, fluidni odnosi s bivšim partnerima i nedefinirane veze. Na svom je primjeru željela dokazati zašto ne treba osuđivati nečije izbore.

Njenu kolumnu prenosimo u cjelosti.

"Moj bivši i ja prekinuli smo na jedan od onih superdramatičnih načina koje očekujete u ljigavim romantičnim komedijama koje svi volimo mrziti. Ukratko: Nije mi mogao emocionalno pružiti ono što sam htjela i, iako sam ga voljela više nego sve bivše dečke zajedno, znala sam da pristajanje na takvu polovičnu ljubav za mene ne bi bilo dovoljno dugoročno gledajući.

Nakon što sam mu vratila ključ stana u sushi restoranu dok je svirala 'If You Dont Know Me By Now', izašla sam na kišu, pozvala taksi i isplakala dušu. Voljela bih da se sad s tim šalim.

Tjedan dana kasnije, šaputao mi je u uho da me voli dok me ševio odostraga tako jako da sam dvaput svršila.

Mislila sam da je naš seks nakon prekida nešto što nam je oboma trebalo da završimo vezu koja je bila toliko načeta da nije mogla potrajati, no bila sam u krivu. Sljedeće dvije godine nastavila sam se seksati s bivšim dečkom.

Kod njega. Kod mene. Kod njegove mame. Na stubištu moje zgrade. U njegovom autu. Nakon stvarno lošeg spoja s nekim drugim tipom. Nakon utrke od pet kilometara, dok smo još bili znojni u trenirkama, Na Valentinovo. Na Novu godinu. Pod tušem, na moj rođendan, nakon što sam spavala s nekim drugim na njegov rođendan.

Više puta smo se poseksali u te dvije godine nego kad smo bili zajedno.

Ovo možda zvuči smiješno, ali ne žalim zbog toga. U te dvije godine naučila sam mnogo toga o ljubavi, seksu, samoj sebi, vezama i najvažnije, kako nekoga pustiti jednom i zauvijek, Da vam kažem nekoliko stvari...

1. Pomogao mi je da ne postane droljasta

Bivši i ja nikad nismo imali problem u spavaćoj sobi. To je bilo mjesto na kojem je sve bilo odlično. Mogli smo se u sekundi prebaciti iz nježnog u žestoko. Seksom s njim nakon lošeg spoja u nedjelju popodne, kad sam samo htjela položiti glavu na muška prsa, izbjegla sam seks s nekim nepoznatim tipom. Iako sam bila u kratkim vezama u te dvije godine, uglavnom sam samo spavala sa svojim bivšim dečkom.

2. Seks s njim samo je potvrdio ono što sam zapravo željela

Nakon što bismo se poseksali, zajedno bismo ručali i ponovno se posvađali oko nečega oko čega smo se uvijek svađali. Moja veza s njim potvrdila je ono što sam sumnjala i zašto smo prekinulo: Trebao mi je zdrav seksualni život i zdrav razgovor s mojim budućim mužem. Moj bivši i ja prvo smo usavršili, no kad je bila riječ o ozbiljnim životnim temama nismo mogli završiti ni prvo piće bez da netko od nas poludi.

3. Zbog njega još više cijenim svoje prijatelje

Kad bih nestala na cijeli dan ili otišla ranije kući subotom, moji prijatelji su znali da sam najvjerojatnije kod bivšeg, gola. Iako sam vidjela da su nekoliko puta prevrnuli očima, podržali su me. Svaki put kad sam plakala za njim jer sam bila frustrirana, smireno i strpljivo su mi rekli da sam bolja od toga da budem njegov broj dva i poticali su me da prekinem.

Bez obzira na to koliko puta sam mu se vratila, moje prijateljice su bile uz mene (Bile su i oštre prema meni što mi je na kraju pomoglo da se prestanem viđati s njim). Otada je nekoliko mojih prijatelja prošlo kroz isto iskustvo i, iako im očajnički želim reći da puste tog tipa i nastave sa životom, razumijem ih i bolja sam prijateljica zbog svega.

4. Zbog njega sam izbirljivija kad tražim dečka

Iako je moj bivši uglavnom imao dobre namjere, morao je odrasti, iako je bio osam godina stariji od mene. Bio je nemjerljivo sebičan i naša veza se uvijek prilagođavala njemu. Uvijek je bio spreman otići i bez obzira na to koliko sam pokušavala, nikad ga nisam u potpunosti imala. Zbog njega, oštrija sam prema dečkima s kojima sad hodam, ali samo zato što mi više nije dovoljno ništa polovično.

5. Dokazao je koliko ljubavi imam

Nakon što smo proveli noć zajedno tijekom tjedna, zajedno smo se spremali u kupaonici kad sam provirila iza zastora od tuša i pitala ga što sam ga naučila (vjerujem da svaka osoba s kojom hodamo nas nauči nešto). Njegov odgovor bio je jednostavan: "Linds, naučila si me kako voljeti". Što je on mene naučio? Kako ne rasipati ljubav na nekoga tko mi ne daje ono što zaslužujem. I da je ljubav mnogo bolja od seksa.

6. Zbog njega sam blaža prema sebi

Budimo realni, seks s bivšim dečkom ne može se uljepšati. Znala sam da pristajem na premalo i da dajem prednost komociji, a ne razumu. U to vrijeme mislila sam da je to ono što mi treba. Znala sam da je to loša odluka, ali dopuštanje sebi da napravim pogrešku naučilo me kako biti blaža prema sebi i ne zahtijevati od sebe nešto drastično, jer to nije baš uvijek najbolja ideja.

7. Pokazao mi je kako prepoznati da je veza stvarno gotova

Posljednji put kad smo spavali zajedno naručili smo hranu i otvorili moje omiljeno vino. Gledali smo TV s jednim okom na usnama onog drugog i jedna je stvar vodila drugoj. Seksali smo se u dnevnom boravku, u kuhinji i spavaćoj sobi pa se zajedno otuširali. Iako smo spavali u istom krevetu, ja uopće nisam spavala.Ništa se zapravo nije promijenilo, no sve se promijenilo. Osjetila sam to. Sljedeće jutra, dok smo pili kavu i gledali vijesti, shvatila sam da je iskreno, potpuno i konačno gotovo. Glad između nas, zajedno sa strašću, je nestala. Željeli smo druge stvari. Željeli smo bolju ljubav za sebe, onu koja nam svakom odgovara. I samo tako, više se nismo čuli niti spavali zajedno.

Iako je taj trenutak bio mane dramatičan od onog prvog, ovo je bio pravi kraj. Bio je to trenutak u kojem smo oboje pustili ono drugo bez riječi. Zato jer nismo morali, sve smo si već rekli. Jednostavno smo znali. Iako nemam više želju dijeliti krevet s njim, ne osjećam neprijateljstvo ili ljutnju. On je nastavio dalje, a i ja sam. Samo nam je za to trebalo malo dulje.

Ne bih savjetovala drugima da spavaju s bivšima ovako dugo kao ja, no nije u redu ni osuđivati samog sebe ako pokleknete pred izazovom. Ako si to dopustite, to što činite nešto krivo može vas naučiti puno stvari i pomoći vam da zacjelite na pravi način. I znajte - što god ili tko god je sljedeći, bit ćete definitivno jači i pametniji. Zato je ponekad potrebno pogriješiti opet i opet da bi se naučilo cijeniti nešto što doista vrijedi".

Pročitajte više