Seksi Maja iz "Zvijezda" otkrila: "Pobijedila sam tešku bolest"

Foto: Luka Šangulin/Index/Instagram

PJEVAČICA i članica žirija glazbenog showa "Zvijezde" Maja Bajamić u mlađim danima patila je od teškog oblika astme i mnogo puta bila je hospitalizirana.

"Kao dijete bila samo jako boležljiva, imala sam astmu, pa tako dok su svi trčali i skakali vani, ja ne bih mogla jer mi ne bi bilo dobro. Zato sam pjevala i tako sam zadovoljila svoj temperament", rekla je za RTL Maja.

>>>FOTO Seksi Maja izazvala kaos na Facebooku: "Koja si ti da prodaješ pamet?"<<<

S kroničnom upalom dišnih puteva pjevačica se borila deset godina i priznaje da ju je ta bolest osvijestila pa je kao dijete poželjela biti medicinska sestra, što je i na kraju i postala.

"Zbog te bolesti postala sam veliki borac. S tim sam živjela i svoju priču nikada nisam htjela dijeliti sa svojim vršnjacima. Jasno se sjećam tog perioda, bilo je to teško razdoblje, uvijek sam pronalazila alternative da bih nadoknadila trčanje u prirodi", objasnila je pjevačica i dodala da je baš zbog astme naučila što je odgovornosti, ali je i razvila socijalne i liderske vještine.

"Osim što sam uvijek morala nositi sve potrebne lijekove, u šestoj godini znala sam kako navući inhalaciju na špricu. Bio je to period mog života u kojem mi je najveća podrška bila majka, koja je provela neprospavane noći kraj mene, kako mi se ne bi nešto dogodilo", kazala je pjevačica koja je morala ležati na tri, četiri jastuka zbog kašlja ili teškoća s disanjem.

"Glazba me oslobađala, a nakon posjeta bolnici i dobivanja injekcije, otišla bih na dječji festival", rekla je 25-godišnja Maja.

Bez obzira na bolest, Maja se od malena bavila sportom, iako joj to doktori nisu preporučivali. Počela je trenirati plivanje, pa je dvije godine vježbala odbojku, a završila je trenirajući judo. Upravo je taj sport bio prekretnica u njezinu životu jer je baš zbog njega uspjela preboljeti astmu.

"U trenutku kada sam počela trenirati judo, nestala je astma. Izazvala sam tu bolest i sebe samu i pobijedila, a moja obitelj bila je iznenađena. Sedam godina trenirala sam judo i taj sport me oslobađao, a najveći uspjeh bio je taj da sam uspjela pobijediti ovu tešku bolest", zaključila je Maja.

Pročitajte više