Sin princa Harryja nije princ i nema nikakvu kraljevsku titulu, evo i zašto

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUČER su Meghan Markle i princ Harry javnosti predstavili svog sinčića i otkrili da je dobio ime Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Odmah su svi primijetili da maleni nije dobio titulu grofa od Dumbartona niti lorda, kako se ranije pretpostavljalo. Meghan i Harry očito nisu željeli kraljevsku titulu za sinčića te su mu odlučili dati samo dva imena i prezime Mountbatten-Windsor, ono koje nose članovi kraljevske obitelji koji nemaju kraljevske titule.

Maleni nije automatski dobio titulu princa jer tu titulu dobivaju samo unuci monarha i djeca prvorođenog sina princa od Walesa. Kraljevski biografi smatraju da će Archie postati samo Master Archie kada odraste, piše magazin Hello.

Ipak, maleni Archie mogao bi postati princ kada Charles postane kralj. To se neće dogoditi automatski, nego će kralj dodijeliti titulu unuku ako to požele njegovi roditelji. Međutim, kraljevski biografi smatraju da se to neće dogoditi te da će princ Harry i Meghan željeti da Archie odrasta bez titule i da ima što normalnije djetinjstvo i mladost.

Podsjetimo, Archie Harrison sedmi je u redu za britansko prijestolje. Ispred njega su djed Charles, stric William, bratić George, sestrična Charlotte, bratić Louis i otac Harry. Maleni je pomaknuo očevog strica, princa Andrewa, na osmo mjesto, a njegove kćeri Beatrice i Eugenie na deveto i deseto mjesto u redu za prijestolje.

Pročitajte više