Sinovi milijardera: Otac je platio prostitutku da nas siluje i učini muškarcima

Screenshot: Youtube

DVOJICA sinova modnog mogula Petera Nygarda (79) optužili su ga da je unajmio prostitutku da ih siluje, piše Daily Mail. 

Nygarda, koji ukupno ima sedmero djece, sinovi su optužili da je platio prostitutki da ih siluje, a navodno je rekao da želi da ona "napravi muškarce od njih", izjavio je jedan od sinova, koji je u to vrijeme imao samo 14 godina. 

Stariji sin je, navodi se, bio silovan kad mu je bilo 15 godina, u očevu domu na Bahamima 2004. Drugi sin tvrdi da ga je ista žena, kojoj je njegov otac platio, silovala kad je imao 14 godina u kući njegova oca u Kanadi. 

"Nadam se da će moje iskustvo pomoći drugim ljudima da progovore o tome što im se događalo", rekao je stariji sin u intervjuu za CBS News. 

Dodao je da je osjećao zbunjenost i sram, te da se puno toga razjasnilo kad je njegov otac, vlasnik modnog carstva, optužen za trgovinu ljudima. 

Daily Mail navodi da je optužbe protiv Nygarda iznijelo ukupno 57 žena. Njih je, navode, namamio na svoje imanje na Bahamima, obećavajući im novac i prilike za posao u modelingu, a tamo su bile silovane i seksualno zlostavljanje. Neke su od njegovih žrtava bile maloljetne, a dvije su imale 14 godina. 

Nygard je optužbe porekao, tvrdeći da se radi o zavjeri koju su smislili njegovi bogati i moćni neprijatelji kako bi mu naudili. 

Njegov stariji sin tvrdi da su on i brat odlučili izaći u javnost sa svojim optužbama kako bi pružili podršku njegovim drugim žrtvama. 

"Moramo govoriti o tome. Želimo podržati druge koje su prozvali lažljivcima", rekao je u intervjuu. Nygard je porekao i njihove optužbe. 

Pročitajte više