Smrt hereticima! (Click Start)

AMERIČKA «Landover Baptist» crkva početkom mjeseca najavila je Unreal Tournament 2003® mape bazirane na biblijskim motivima i likovima.

Mape je izradio Timothy Huxton lokalni kršćanski zaljubljenik u računala ujedno samoproglašeni «Jesus Geek». Za samu izradu prvog pravog kršćanskog UT moda na Internetu, kako ga je sam nazvao, Timothyu je trebalo četiri mjeseca tijekom kojih je Timothy ostajao budan dugo nakon «policijskog sata» kako bi ga dovršio – izjavio je pastor Deacon Fred –I to je prva prava stvar koja je izašla iz glave djeteta koje je ostajalo budno nakon ponoći.

Unatoč tome što se mapa dopala pastoru Timothyeva majka će morati crkvi platiti 200 dolara što je kazna za sva prekoračenja «policijskog sata» te izostanak sa nedjeljne crkvene škole prošlog tjedna kada je Timothy izostao kako bi uplodao svoju 200 MB «teške» mape na crkveni LAN.

Svi svećenici koji su prisustvovali demonstraciji bili su zadivljeni detaljima mapa i likova koje je Timothy kreirao za igru. A pastor Deacon je tom prilikom izjavio: «Moje srce se ispunilo uzbuđenjem kada je Timothy uspio postaviti Isusa na točku ispod drveta na Maslinskoj gori te uspio ubiti više od 20 protivnika, ali nisam bio zadovoljan kad mu se prišuljao muslimanski lik i raznio mu glavu.»

Radnja jedne od mapa koje će se moći igrati u ovom biblijskom modu odvija se u New Yorku a kao što predstavnici te crkve kažu cool stvar što su trupla mrtvih nekršćana poslagana u hrpe visoke poput zgrada i igrači sa likovima koji su vješti u skakanju, poput apostola Petra, mogu se popeti na vrh hrpe i ubijati nevjernike koji se pokušavaju sakriti od Isusa naoružanog «flack» topom i Velikim prijateljskim pištoljem (Big Friendly Gun (BFG)). «Apsolutno je izvanredno vidjeti Isusa kako ispunjava svoje obećanje da će poubijati sve ljude koji ne vjeruju da je On sin božji» – izjavio je jedan predstavnik crkve – «a sa BFG oružjem može ih poubijati na stotine odjednom.»

Ako ste se već poveselili da ćete napokon i Vi moći biti pravi kršćanin moramo Vas malo razočarati. Naime, pastor Fred je odlučan da se mape ne omoguće za «skidanje» dok Timothy ne omogući da Isusa bude nemoguće ubiti. Jer kako pastor navodi: «Mada je lijepo vidjeti kako Isus ubija grešnike dok u isto vrijeme slušate najavljivača kako uzvikuje «Ultra kill!», «Jesus is on a rampage!» i «Jesus is unstoppable!» ja ne mogu čiste savjesti dozvoliti Timothyu da javno objavi mape i likove sve dok se Isusa ne bude moglo postaviti u «god-mode» u kojem ga je nemoguće ubiti. Jer samo je Isusov otac ovlašten da muči i ubije našeg Spasitelja.

Pročitajte više