Srpska pjevačica o borbi s viškom kilograma: Bila sam nesretna i agresivna

Foto: Profimedia

PJEVAČICA Bojana Stamenov prije osam godina predstavljala je Srbiju na Eurosongu s pjesmom Beauty Never Lies, a mediji su je tada prozvali "srpskom Adele".  

35-godišnja pjevačica u tom se razdoblju borila s viškom kilograma, a otada je uspjela smršaviti 72 kilograma te je u nedavnom intervjuu za srpski Blic otkrila detalje iz tog razdoblja. 

"Nisam bila dobro" 

"Nisam bila dobro. Sve je otišlo u crveno i situacija sa zdravljem bila je kritična. Krenula sam s endokrinološkim ispitivanjem jer mi je šećer u jednom trenutku bio 27.7. Imala sam problema s vidom, promjene raspoloženja su bile sve češće…", ispričala je. 

"Mučilo me je što sam bila nasmijana i pozitivna samo na sceni i kada se uključe kamere. Kada se svjetla ugase, sama sa sobom nisam bila sretna i shvatila sam da nešto moram mijenjati." 

"Bila sam tužna, nezadovoljna, nesretna. U jednom trenutku čak i agresivna u komunikaciji. To je bila neka osoba kakva nisam željela biti, jednostavno se više nisam prepoznavala", prisjetila se. 

Najveći strah 

Srpska pjevačica otvoreno je progovorila o strahovima s kojima se suočavala tijekom procesa mršavljenja. 

"Imala sam strah i od ozljeda: što ako padnem, što onda s oporavkom, opet ležanje, opet debljanje, pa u krug... Shvatila sam da je jedan od najvećih strahova žena s viškom kilograma kako uopće ući u teretanu kada izgledaš tako kako izgledaš", priznala je. 

"Sada mogu reći da je to čista nebuloza i da onog trenutka kada odlučiš i kreneš s procesom ne treba te zanimati što drugi misle, osim onih koji te zaista u tome podržavaju", zaključila je. 

Na treninge je odlazila tri puta tjedno, a nakon puno truda rezultati su se počeli pojavljivati.   

Novi život 

"Ponekad mi se činilo da lebdim. Hodala sam normalno, šetala. Garderoba mi je postala velika i ponovo sam iz ormara izvadila neke stvari koje godinama nisam mogla nositi. Stanem pred ogledalo i kažem: Hej, ovo je skroz ok. Učila sam ponovo voljeti svoje tijelo, ponovno voljeti sebe", objasnila je dodajući kako je podrška njezinih prijatelja bila velika. 

"Jednostavno, imala sam svoj smjer i više ništa me nije moglo skrenuti s tog puta. Konačno sam se osjećala dobro, osjećala da to mogu", zaključila je. 

Pročitajte više