Subaru Exiga: Rezervirano za Japan

KAO što se i očekivalo Subaru je na japansko tržište lansirao novi MPV model. Ime mu je Exiga, a estetski i tehnološki je vrlo blizak istoimenoj studiji predstavljenoj prošle godine u Tokiju.

Estetski prepoznatljiv, novi model pripada segmentu monovolumena srednje klase. Karakterizira ga karavanski nastup potvrđen kroz izdašne vanjske mjere. Exiga se u duljinu proteže 4.740 mm, a široka je 1.775 mm.

Unutra, zahvaljujući visini od 1.660 mm i izdašnom razmaku između osovina (2.750 mm) vlasnika i njegove putnike očekuje obilje prostora i čak sedam sjedala. Jedna od posebnosti je i visinska razlika između redova sjedala čime je dobiven dodatni prostor. Također, Subaru na ovom modelu lansira i poveći panoramski stakleni krov.

Tehnološki zasnovan na Imprezi, novi model pokreće 2.0 benzinac boxer konfiguracije. Razvija 148 KS pri 6.000 o/min, uz 191 Nm okretnog momenta dostupnog pri 3.200 o/min, a isporučuje se u kombinaciji s četiri-stupanjskim automatskim mjenjačem.


U ponudi je i turbinski potpomognuta izvedba motora. Karakterizira ju 225 KS i 326 Nm, te automatika sa stupnjem prijenosa više. Naravno, pogon je na sve kotače.

Subaru Exiga trenutno se nudi isključivo u Japanu. No, realnoje očekivati da se model pojavi i na ostalim tržištima, od Europe do uvijek plodnog tla na sjevernoameričkom kontinentu.

Pročitajte više