"Trče hodnicima": Kaos u britanskoj palači, kraljica Elizabeta užasnuta

Foto, screenshot: Gulliver/Getty Images/YouTube

PREMA pisanju britanskih medija, kraljica Elizabeta II. užasnuta je najezdom štakora na Buckinghamsku palaču, povijesno zdanje koje od 1703. godine ugošćuje najbogatije kraljeve i državnike, ali očito i neke nepozvane goste.

Kraljevsko osoblje bilo je primorano pozvati službu za deratizaciju, nakon što su u nekoliko navrata u kuhinjama ugledali štakore. "Osoblje u nižim dijelovima posebno je naviknuto na male štakore koji trče hodnicima. Ne može se puno toga učiniti", rekao je izvor iz službe britanskom The Sunu.

Puno bolje nije ni u kraljičinu susjedstvu, ali ni u cijelom Londonu. Ranije ove godine stanovnici susjednog Eaton Squarea požalili su se zbog invazije štakora. U gradu pak nametnici postaju imuni na otrov kojim ih se pokušava istrijebiti, posebice u starijim zgradama.

Američki predsjednik Trump u nedavnom posjetu kraljici ipak nije boravio u Buckinghamskoj palači. Kao razlog su navedeni radovi u istočnom krilu, ali pravi razlog možda leži u problemu sa štakorima. Da ih je slučajno sreo u kraljevskoj palači, Trump bi se sigurno dugo, dugo hvalio.

Pročitajte više