Tušek sklada i piše kajkavske popevke, pjeva ih njegova supruga Gordana

Foto: Robert Anic/Davor Puklavec/PIXSELL

ŽARKO TUŠEK, HDZ-ov saborski zastupnik kojeg je neovisni vijećnik iz Oroslavja Viktor Šimunić snimio kako ga pokušava kupiti da bi prešao na stranu HDZ-a, sklada i piše kajkavske popevke koje pjeva njegova supruga Gordana.

Gda bum te vidla nazaj jedan je od njegovih glazbenih naslova. Njegova supruga Gordana Ivanjek Tušek zatim te popevke pjeva na, primjerice, Festivalu kajkavske popevke.

2019. godine upravo je Tušek pravio društvo Kolindi Grabar-Kitarović na Festivalu popevke u Krapini.

"Glazba je moja velika ljubav. Završio sam glazbenu školu, neko vrijeme vodio Radobojske tamburaše. Nije sve u politici, ima nešto i u glazbi", rekao je jednom Tušek za portal Ni Zagorje malo.

"Volim kajkavsku liriku. Teško je izdvojiti neku pjesmu, svaka mi je draga. No, Balada o jenoj ljubavi i Listek dedi imaju posebno mjesto u mom srcu", objasnio je, a osvrnuo se i na to kako je pisati pjesme za suprugu.

"Za nju je baš ugodno pisati. Ima specifičan, ugodan i topao glas koji dodirne ljude. Ona to voli, te ljude voli više od mene", zaključio je HDZ-ovac snimljen kako pokušava kupiti podršku na lokalnim izborima.

Pročitajte više