U tijeku prijave za studentsko natjecanje u programiranju umjetne inteligencije

Foto: Facebook

U TIJEKU su prijave za peti po redu AIBG (Artificial Intelligence BattleGround), jedinstveno studentsko natjecanje u programiranju umjetne inteligencije. Ovo natjecanje je samostalno osmišljeno i organizirano od strane studenata članova udruge BEST Zagreb.

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina.

Ova organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 93 lokacije unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

Natjecanje je izvanredna prilika za studente iz IT područja te se svi zainteresirani pozivaju da se prijave na sudjelovanje. Sve što je potrebno učiniti za sudjelovanje u natjecanju je ispuniti prijavu na službenim stranicama (best.hr/aibg). Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od četiri osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

Prijave traju još samo nekoliko dana, točnije do 1. ožujka do 23:59. Ovaj maratonski hackathon traje 24 sata, a održava se 13. i 14. ožujka.

AIBG je podijeljen u dvije faze. Prva faza je maratonsko programiranje koje traje neprekidnih 20 sati. U tom razdoblju četveročlani timovi programiraju i treniraju AI botove s ciljem efikasnog rješavanja zadatka koji je zadan u obliku igrice. Zatim slijedi drugi dio natjecanja koji se sastoji od međusobnih borbi po principu turnira, tim protiv tima. Nema komisije ili sudaca koji biraju pobjednika, nego najinteligentniji AI bot s najboljim ostvarenim rezultatom dobiva titulu prvaka i osvaja nagradu.

Ova posebna prilika omogućuje studentima testiranje vlastitih programerskih vještina te umrežavanje studenata sličnih interesa. Cilj hackathona je stvaranje novih kontakta i povezivanje s renomiranim hrvatskim tvrtkama u svrhu ostvarivanja radnog odnosa u bliskoj budućnosti.


Ovogodišnji partneri AIBG-a su uspješne tvrtke iz IT sektora kao što su OptimoRoute, CloudSense, Atron, Croatia Osiguranje, Visage Technologies, BonsAI, Uprise i PIS (Poslovno Informatički Sistemi) te godišnji partneri Ina i FlixBus. Uz mnoge partnere AIBG hackathon ima podršku prijatelja projekta ZICER (Zagrebački Inovacijski Centar).

Zahvaljujući podršci partnera osiguran je dodatan razlog za sudjelovanje na AIBG-u, a to su novčane nagrade za tri najbolja tima. Nagradni fond se sastoji od 21.000 kuna: 12.000 kuna za prvo mjesto, 6000 kuna za drugo i 3000 kuna za treće mjesto.

Partneri su pomogli da sudjelovanje na ovom natjecanju ostane besplatno, a za sudionike će biti osigurani hrana, piće i kutak za opuštanje tijekom natjecanja. Kao i dosadašnjih godina, AIBG se održava u omiljenom studentskom prostoru Stablo znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.

"Budući da natjecanje napreduje iz godine u godinu, ove godine bismo posebno voljeli okupiti timove iz različitih dijelova Hrvatske. Zato pozivamo studente da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju!" kažu organizatori.

Pročitajte više